Omfattende Half-Life 2-modifikasjon er klar for nedlasting

Utvikleren har brukt tre år på å oppgradere det ikoniske skytespillet.

Filip Victor

Med tillatelse fra Valve har en modder brukt de siste tre årene på å oppgradere grafikken i Half-Life 2. Resultatet heter Half-Life 2: Update, en modifikasjon som introduserer en rekke visuelle oppdateringer til Valves ikoniske skytespill fra 2004.

Videoen viser forskjellene mellom originalspillet og oppdateringen. (Video: Filip Victor)

Forbedrede belysnings- og skyggeeffekter, oppgradert kollisjonssystem, bedre tåke og penere vann er bare noe av det modifikasjonen lover. I tillegg skal utallige feil i spillet være rettet opp for å gi spillere en enda bedre opplevelse.

En video som sammenligner originalspillet og modifikasjonen kan ses til høyre.

Endrer ikke innholdet

Ifølge moddens utvikler, Filip Victor, er målet med Half-Life 2: Update å forbedre spillets utseende uten å gjøre store endringer på innholdet. Han har derfor ikke introdusert nye modeller eller teksturer, men lover at den forbedrede belysningen gir de originale modellene et skarpere utseende:

– Jeg vil lage noe som tiltrekker nye spillere til Half-Life-serien uten å støte seriens eksisterende fans. Half-Life 2: Update bør ikke ses på som en modifikasjon, men en oppdatering av alt som allerede finnes i spillet, forteller Victor.

City 17 har fått en visuell oppgradering, men kloakken er fortsatt like skitten.

Ved siden av de visuelle endringene inkluderer Half-Life 2: Update også en kommentarmodus. Underveis i spillet kan du finne over 100 lydklipp som forteller historier om utviklingen av det originale Half-Life 2.

Kanskje tidenes skytespill

Det er nå over ti år siden Valve lanserte fortsettelsen på historien om Gordon Freeman. Spillet mange fortsatt regner som det beste skytespillet noensinne fikk toppkarakter av oss og ble omtalt som et sammenhengende fyrverker og en gledesrus av det sjeldne slaget.

Ett tiår og to episodebaserte oppfølgere senere venter verden fortsatt på Half-Life 3 som, avhengig av hvem du velger å tro på, enten er i utvikling eller ikke. En tur tilbake til en oppgradert City 17 kan kanskje døyve smerten for utålmodige fans. På den annen side kan det gjøre lengselen desto mer uutholdelig.

Uansett kan Half-Life 2: Update lastes ned gratis fra Steam dersom du eier originalspillet. Det er foreløpig ingen planer om å lansere oppdateringen på konsoll.

Valve går inn i maskinvarebransjen til høsten:
Steam-maskinene er spesialbygd for å kjøre spill »

Les også
Anmeldelse:
Half-Life 2: Updates offisielle trailer. (Video: Filip Victor)

Siste fra forsiden