Overwatch League

«Onigod» blir tidenes første nordmann i Overwatch League-sluttspillet

Natt til lørdag spiller Stefan «Onigod» Fiskerstrand i den prestisjetunge Overwatch-turneringen.

Stefan «Onigod» Fiskerstrand blir tidenes første nordmann i et Overwatch League-sluttspill.
Dallas Fuel

Det er den tiden av året igjen med Overwatch League-sluttspill. Det beste laget i Overwatch skal kåres, men forskjellen fra tidligere år er at vi har en nordmann som deltar i årets sluttspill. Stefan «Onigod» Fiskerstrand har alltid vært mannen i sentrum av norsk Overwatch, og det kom som ingen overraskelse at han ble første norske spiller i Overwatch League. I kveld møter de Washington Justice som hadde en norsk trener sist sesong i Mikael «mkL» Skjønhaug.

Årets format er av det litt mer unike da koronapandemien selvsagt har gjort det vanskelig for spillere å reise rundt til alle byene for å spille, for i år skulle Overwatch League over på hjemme- og bortekamper for første gang. Det ble utsatt. I stedet har kampene blitt spilt online, og vårt norske håp spiller dermed fra Norge med 200 i ping. Da han ble spurt om det så sa han bare at det kunne ha gått verre med tanke på omstendighetene.

Lagene er delt opp i regioner

Stefan «Onigod» Fiskerstrand i Dallas Fuel-drakt.
Dallas Fuel

Nytt av året er regioner. Sluttspillet er delt inn i to. Nord-Amerika og Asia. Det er i den nord-amerikanske vi finner «Onigod» og hans Dallas Fuel. I går kveld slo Boston Uprising ut Houston Outlaws, mens Dallas Fuels motstander slo ut fjorårets finalist Vancouver Titans. I natt er det tre kamper på menyen. Los Angeles Gladiators mot Toronto Defiant, Atlanta Reign mot Boston Uprising og Dallas Fuel mot Washington Justice. Vinneren går inn i det som blir det offisielle sluttspillet, da dette er såkalt play-ins.

Lagene som venter i det nord-amerikanske sluttspillet er Philadelphia Fusion, fjorårets vinner San Francisco Shock, Paris Eternal, Florida Mayhem, Los Angeles Valiant, Los Angeles Gladiators, Atlanta Reign, Dallas Fuel, Toronto Defiant, Houston Outlaws, Vancouver Titans, Washington Justice og Boston Uprising.

I Asia er det Shanghai Dragons, Guangzhou Charge, New York Excelsior, Hangzhou Spark, Seoul Dynasty, Chengdu Hunters og London Spitfire. Vinneren av det nord-amerikanske sluttspillet vil møte vinneren av det asiatiske sluttspillet i en hovedfinale senere på høsten.

Håper å overraske

Timer før det braker løs for vårt eneste håp i årets Overwatch League-sluttspill så kan «Onigod» fortelle oss at han håper at Dallas Fuel kan bli en dark horse i årets sluttspill.

– Vi har øvd mye så jeg håper vi kan overraske. Har håpet om laget spiller bra sammen og alle er på toppnivå, tror jeg vi kan nå langt, sier Stefan «Onigod» Fiskerstrand til Gamer.no.

Kampene ses på Overwatch League sin YouTube-kanal klokka 01:00 norsk tid natt til lørdag.

Siste fra forsiden