Onlinespill gratis på PS3

Sony-president Ken Kutaragi har snakket litt om onlinemulighetene til PS3, og mener det vil være galt å kreve penger for noe som er gratis for PC-eiere.

Xbox Live er en flott tjeneste, men mange synes fortsatt det er irriterende å måtte betale for muligheten til å spille online på Xbox og Xbox 360. En av de som ser ut til å stille seg kritisk til Microsoft sin politikk på området er SCE-president Ken Kutaragi, som har snakket med japanske PC Impress Watch:

- Man kan ikke kreve penger for "network matching" og andre grunnleggende onlinetjenester. Disse tingene er gratis og tas for gitt på PC. På PS3 vil alle få tilgang til grunnleggende tjenester, og vi vil i stedet fokusere på å levere innhold over nettet for å tjene penger.

På E3 fikk vi vite at onlinetjenesten til PS3 kommer med det meste vi kjenner fra Xbox Live. Her nevnes videosamtaler, profiler, toppscorelister, og så videre. Dessuten vil det distribueres både spill og demoer over nettet (slik som på Xbox Live Marketplace og Arcade). I tillegg virker det sannsynlig at vi får mulighet til å laste ned både musikkvideoer og musikk.

- Vi hadde egentlig veldig lyst til å gjøre dette [tilby innhold over nettet] på PS2, men nå som Apple har realisert et vellykket e-distribusjonsprogram, er det på tide vi setter i gang.

Siste fra forsiden