Vandal Hearts neste uke

Oppfølger til 90-talls klassiker

Konami har spikret dato for gjenopplivingen av taktikkserien.

Konami hadde en periode på 90-tallet hvor de plutselig bestemte seg for å tilføye et par glitrende rollespill til sin ellers så actionfokuserte merittliste. Resultatet ble Suikoden og Vandal Hearts, og mens Suikoden-serien fortsatte i flere år gikk Vandal Hearts i glemmeboka mot slutten av tiåret.

En klassisk Vandal Hearts-slagmark

I fjor børstet Konami plutselig støvet av serien og kunngjorde Vandal Hearts: Flames of Judgment, et flunkende nytt spill som forteller forhistorien til det første Vandal Hearts. Opprinnelig regnet Konami med å slippe spillet høsten samme år, men det ble skjøvet tilbake til 2010.

Nå er en endelig slippdato satt for Flames of Judgment på Xbox 360. Fra 20. januar kan spillere over hele verden laste det ned for rundt seksti kroner. Det er uklart når spillet dukker opp på PlayStation Store, men det blir nok ikke så veldig lenge etter 360-debuten.

Handlingen foregår som i originalen på kontinentet Sostegaria. 16 år etter en stor krig rystet kontinentet ser det ut til å gå mot et nyt oppgjør mellom to kongeriker. Foreldreløse Tobias Martin blir dratt inn i den gryende konflikten, og sammen med en liten gruppe allierte prøver han å stoppe utbruddet av en ny storkrig.

Flames of Judgment er et typisk turbasert taktikkspill hvor du flytter soldater rundt på slagmarken og prøver å utmanøvrere motstanderen. Det tradisjonelle erfaringssystemet fra Vandal Hearts er erstattet av et nytt system hvor krigerne dine styrkes basert på hva slags handlinger de utfører. En som ofte angriper fiender på kloss hold blir for eksempel bedre i nærkamp.

Siste fra forsiden