Oslo Lions / Telenorligaen

Oslo Lions trekker seg ut av Telenorligaen

League of Legends-satsingen legges på hylla i en periode.

Riot Games

I dag kunne Oslo Lions meddele i en pressemelding at League of Legends-laget trekker seg ut av Telenorligaen med umiddelbar virkning.

Var risiko for nedrykk

Forrige sesong var en skuffende sesong sett med supporters øyne, men klubben var klar over konsekvensene med å følge taktikken som de gjorde. I sommer kjørte nemlig klubben et åpent prøvespill i Oslo for å danne et nytt lag.

– Det var på forhånd klarert og godtatt en risiko der vi bedømte 50/50 sjanse for å beholde 1. divisjonsplassen og rykke ned, men vi mente hele veien at risikoen ville ha verdi for klubben og utøverne utover høstsesongen 2016, selv med nedrykk. Dette var gitt på bakgrunn av at man ønsket å utvikle utøverne over tid slik at man ved nedrykk spilte for opprykk denne sesongen. Dessverre fikk lagleder informasjon ved jul/nyttår om at det ikke var ønskelig for laget å fortsette, står det i pressemeldingen.

Prøvde å finne et nytt lag

Når klubben stod uten spillere startet jakten på nye. Det ble lagt ut annonsering for å rekruttere nye spillere til 2. divisjonslaget, med store ambisjoner. Målet var å være med å kjempe om seriesluttspill i høstsesongen 2017, og selvsagt opprykk i vårsesongen 2017. De potensielle spillerne tilbudt en pakke tilsvarende 1. divisjonsspill.

Markus Knøsen.
LionsEK

Pakken som ble tilbudt førte ikke til noen signering, og derfor besluttet klubben å trekke seg fra League of Legends-avdelingen i Telenorligaen. Det er ikke aktuelt for klubben å leie ut eller selge plassen.

– Vi ønsker ikke å leie ut plassen, på bakgrunn av at klubben ønsker å drive på et sunt verdisyn, samt vi ikke ønsket å frarøve heldige 3. divisjonslag muligheten til et overraskende, men kjærkommet opprykk ved å selge den, står det i pressemeldingen.

For å presisere vil ikke dette føre til flere opprykk, men Randaberg MiracleWorkers beholder plassen i 2. divisjonen.

Kan komme tilbake

Christophe Roblin er styreleder i Oslo Lions.
Privat

Satsingen på League of Legends er ikke nødvendigvis borte for alltid i klubben, men legges til side nå. Styreleder i klubben, Christophe Roblin, forteller at den kan komme tilbake.

– Dette betyr foreløpig ikke at vi slutter med League of Legends for alltid, men at den har en mer sannsynlig plass hos oss i community enn i en form for elitesatsing.

Les også
Norske «Hyper» yppet seg mot verdenseliten i FIFA

– Vil det komme i form av en ny type for tryout, slik som tidligere?

– Videre betyr dette som du sier at det er mest nærliggende for oss å kjøre tryouts med oppmøte på lokasjoner, avslutter Roblin.

Siste fra forsiden