Overgangsvinduet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

Overgangsbonanza i Telenorligaens øverste divisjon i Counter-Strike: GO

Fullstendig kaos på overgangsmarkedet før vinduet stengte søndag.

Det har vært mange overganger også denne sesongen.
Eivind Von Døhlen

Overgangsvinduet stengte søndag klokken 20:00 og det utartet seg til å bli et komplett kaos. Nesten samtlige lag byttet ut en eller flere spillere, og styrkeforholdene har endret seg nok en gang. Sliter du med å henge med hva som har skjedd i det øverste sjiktet den siste tiden? Du er nok ikke alene.

For å oppdatere deg på de utallige endringene har vi fått med oss Telenorliga-ekspert Tommy «TommyM» Monsen. Vi har samlet overgangene i en oversikt og vurdert hvordan de ulike lagene ser ut etter vinduet når lagene nå går inn i en høstferie, forhåpentligvis preget av trening.

Demise: På papiret styrket

DISSE SPILLER FOR DEMISE:

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden (midlertidig)
Henrik «becker» Becker (midlertidig)

Inn:
Jon Erik «ztk» Øygarden (midlertidig)
Henrik «becker» Becker (midlertidig)
Ut:
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Michael «milk» Sandvik

I forkant av ukens hovedkamp mot Harald Trefots Danseband kunne kaptein Mikal «enix» Øiestad bekrefte at Jon Erik «ztk» Øygarden og Henrik «becker» Becker var hentet fra Nordavind på midlertidig basis. Det ble fullstendig overkjøring på første kart, men Demise fikk kamp til døren på det andre. Men med en sterk snuoperasjon befestet Demise sin posisjon som serieleder, og står med hele fem seiere av fem mulige.

«becker» (på bildet) og «ztk» er midlertidig i Demise.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Demise har enda ikke møtt de to andre forhåndsfavorittene Nordavind og Kingpins, som på sin side også har gjort bytter. Selv om overgangen for øyeblikket kun er midlertidig mener Monsen Demise går en spennende fremtid i møte.

– Dette er et spennende bytte, og på papiret så skal laget bli styrket av dette. Spørsmålet mitt er rett og slett hvor motivert «becker» og «ztk» er. Tror dette kan svinge begge veier, men det er mye kvalitet i enkeltspillerne i Demise nå. Hvor langt kan de nå? spør Monsen.

Nordavind: – «AnJ» var helt enorm i Singularity

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Håkon «hallzerk» Fjærli
Kristian «akez» Kornbakk
Haris «H4RR3» Hadzic
Allan «AnJ» Jensen

Inn:
Kristian «akez» Kornbakk
Haris «H4RR3» Hadzic
Allan «AnJ» Jensen
Ut:
Jon Erik «ztk» Øygarden
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «becker» Becker

Nordavind kunne mandag endelig offentliggjøre sin nye lagoppstilling, etter nærmere en halv sesong fylt med usikkerhet. Det var i forkant av sesongen allerede klart at Jon Erik «ztk» Øygarden var benket, og før toppoppgjøret mot Kingpins ble det klart at Haakon «Radifaction» Tholo igjen var ute i kulden. Mandag ble det også klart at Henrik «becker» Becker også måtte se seg om etter et nytt hjem.

Inn kommer spilleren som under sluttspillet i Telenorligaen forrige sesong, herjet med alt og alle. I tillegg kommer også Haris «H4RR3» Hadzic fra Kingpins. Lagoppstillingen rundes til slutt av med Allan «AnJ» Jensen. Jensen var en del av Singularity-laget som vant Copenhagen Games i 2017, før ferden bar videre til statene og NRG. Jensen, som på et tidspunkt var beskrevet som en av de største talentene i Danmark, lykkes aldri i NRG og vendte etterhvert hjem til Danmark.

Les også
– Målet er alltid å slå Nordavind
Kan «akez» levere en ny monstersesong i ny drakt?
Eivind Von Døhlen

Monsen mener spillerne umiddelbart styrker Nordavind, og håper nå Nordavind også kan levere internasjonalt.

– «Radifaction», «ztk» og «becker» er spillere som på sitt beste er utrolig gode spillere på landsbasis, men har vel kanskje ikke fått ut det beste i det siste. I «akez» og «H4RR3» får du inn to spillere som er ekstremt sultne, og som ikke er redd for å gjøre grovarbeidet. «AnJ» har mye rutine, og var helt enorm i Singularity før han dro til NRG. Jeg tror Nordavind styrker seg med disse endringene, og at de forhåpentligvis kan levere internasjonalt også.

Kingpins: Tungt tap

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Mikael «mikki» Gaup
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Haakon «Radifaction» Tholo (reserve)

Inn:
Mikael «mikki» Gaup
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Haakon «Radifaction» Tholo (reserve)
Ut:
Kristian «akez» Kornbakk
Haris «H4RR3» Hadzic

Med «H4RR3» og «akez» ute av lagoppstillingen måtte tomrommet fylles og Kingpins har denne gang satset på talent. Inn i laget har Mikael «mikki» Gaup og Sander «Grusarn» Nordeide Iversen tatt plass. Sistnevnte er av mange beskrevet som en av de største talentene som har blomstret til nå denne sesongen.

«mikki» tar på seg Kingpins-drakt fremover.
Eivind Von Døhlen

Monsen er imponert over det han hatt sett av Iversen, men presiserer at han skulle ønske han så Haakon «Radifaction» Tholo tok plass i startoppstillingen, i stedet for Gaup.

– Jeg har ikke sett altfor mye av «Grusarn», men jeg sliter med ordene for å beskrive hvor imponert jeg har blitt av det lille jeg har sett. «Mikki» er på sitt beste en god spiller, men er ikke på samme nivå som «H4RRE» og «akez». Dette svekker Kingpins. Dersom «Radifaction» hadde spilt, hadde han trivdes bedre under «aNdz» sin ledelse, så det kunne vært noe for Kingpins. Om de er motiverte og legger ned en god innsats, tror jeg de kan gjøre det godt, selv om det selvfølgelig er tungt å miste to viktige bærebjelker i laget, utdyper Monsen.

Celestial: Viderefører «kriz» erfaringen han sitter med?

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Jørgen «FHORZE» Pettersen
Emir «rhyme» Muminovic
Andreas «AlfaN» Nordvik
Michael «meCa» Grindhaug
Kristian «kriz» Sandvær

«kriz» er Celestials nye taktiske leder.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Inn:
Kristian «kriz» Sandvær
Ut:
Eirik «Sap» Erntsen (innbytter)

Celestial taktiske leder Eirik «Sap» Erntsen er byttet ut med Kristian «kriz» Sandvær, som vil ta over rollen til Erntsen. Sandvær var i vår en del av Demise-laget som vant Telenorligaen, og har blant annet vært under Kristian «akez» Kornbakk tidligere.

Monsen er derimot usikker på Sandvær sin nye rolle, men håper han drar med seg erfaringen inn i Celestial.

– Celestial har uttalt at «kriz» skal gå inn som deres nye taktiske leder. Om hans lederstil fungerer bedre enn «Sap» sin er vanskelig å si nå. «kriz» har hvertfall hatt en god leder tidligere, så kanskje han kan ta med seg noe derfra?

Momentum: Uten tvil svekket

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM:

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Christoffer «nilson» Nilson
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Kristian «Microvan» Nyborg (innbytter)

Inn:
Kristian «Microvan» Nyborg (innbytter)
Ut:

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen

Lagets desidert største stjerne «Grusarn» har forsvunnet til Kingpins, og tomrommet skal fylles. Tomrommet er det Kristian «Microvan» Nyborg som skal forsøke å fylle. Oppgaven er stor, og en blir ikke overrasket om rollene omfordeles innad i laget. Nyborg er kun hentet inn som innbytter og den siste spilleren er i skrivende stund ikke annonsert. Selv om overgangsvinduet nå er steng har Momentum anledning til å hente spillere fra lavere divisjoner eller norske statsborgere som ikke har deltatt i ligaen tidligere denne sesongen.

Monsen mener Momentum uten tvil er svekket og stiller samtidig spørsmål til hvor lenge laget vil holde før en ny utskiftning finner sted.

– Dette er uten tvil en nedgradering. «Microvan» har vært i miljøet lenge, men aldri klart å holdt seg i et lag over tid. På kort sikt kan han være en grei erstatning for Momentum, men jeg blir svært overrasket om han leverer noe i nærheten av de tallene som «Grusarn» har gjort.

Harald Trefots Danseband: – Skal få det tøft i kampene fremover

DISSE SPILLER FOR HARALD TREFOTS DANSEBAND:

Vis mer

Vebjørn «veby» Langseth
«WillPower»
Martin «korkej» Kroken
Sondre «killerboat» Sulebakk
Harald «desti» Vegsund

Inn:
«WillPower»
Ut:
Ole «Undead Warrior» Bøen

Harald Trefots Danseband har også mistet sin desidert største stjerne Ole «Undead Warrior» Bøen og erstattet han med «WillPower», et fullstendig uprøvd navn på det øverste nivået i Norge.

Monsen forteller at han ikke vet helt hva han forventer, men tror de fremtidige kampene blir fryktelig tøff for Harald Trefots. Han lot seg sporadisk imponere av Harald Trefots nye spiller i mandagens hovedkamp, på tross av at Harald Trefots til slutt tapte kampen.

– På papiret er dette en enorm nedgradering. Jeg har aldri hørt om «WillPower», så jeg har ikke store forhåpninger her. Jeg tror Harald Trefots skal få det tøft i kampene fremover, forteller Monsen.

Bitfix: Henter ledertype med erfaring

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Mikael «Creeping» Johansen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Philip «Philip» Løseth
Andreas «Bakken» Bakken
Daniel «Dtj-» Tharaldsen

«Philip» kommer inn i Bitfix med erfaring.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Inn:
Philip «Philip» Løseth
Ut:
Adrian «B3chmann» Bechmann

Bitfix kunne i forkant av fjerde serierunde bekrefte at de at hadde sikret signaturen til Philip «Philip» Løseth. Løseth har umiddelbart tatt plass som taktisk leder, og det ble en uavgjort i Løseths debut.

Monsen mener Bitfix har fått dekket en viktig rolle og tror byttet vil gjøre Bitfix godt, dersom Løseth får ut det beste av mannskapet. Mandag kommer en stor test mot Nordavind.

– I Philip får Bitfix inn en ledertype med mye erfaring fra Telenorligaen tidligere. Greier han å få ut det beste av spillerne, så er dette et godt bytte for Bitfix.

Infurity: Erketypisk mikslag

DISSE SPILLER FOR INFURITY:

Vis mer

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Alexander «ForfA» Forfot
Emil «Sirius» Standal
Hallvard «Biff» Hole (reserve)
Adrian «Delta» Munkvold (reserve)
«shyyne» (reserve)
Hugo «xaisty» Lindvall (reserve)

Ingen overganger.

Infurity har i dette overgangsvinduet valgt å beholde spillerne de har i stallen. Infurity stiller med tre faste, og fire spillere som tilsynelatende rullerer på de to gjenværende plassene. Betegnelsen mikslag kan ikke være mer treffende, og Monsen mener følgende om lagets sjanser:

Infurity har ikke gjort noen endringer, men viste meget lovende takter mot Kingpins i forrige runde. Om de fortsetter sånn kan de klarte flere plasser på tabellen.

Flawless: Takler «DreamcatchR» ansvaret?

DISSE SPILLER FOR FLAWLESS:

Vis mer

Jørn «Hulk» Viken
Christian «DreamcatchR» Paulsen
Shero «shero» Jaman
Trygve «Komba» Johansen
Rolf Ivar «serix» Gustavsen

Flawless har sikret seg«DreamcatchR».
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Inn:
Christian «DreamcatchR» Paulsen
Ut:
Kristian «kriz» Sandvær

Flawless er inne i en tung periode og deler sisteplassen med nykommer Digital Gamers. Kristian «kriz» Sandvær er erstattet med Christian «DreamcatchR» Paulsen og overgangen er nødvendigvis ikke noen svekkelse.

– Flawless mister en viktig spiller i «kriz», men får inn en som leverte godt forrige sesong i sluttspillet. Forhåpentligvis kan han ta mer ansvar for Flawless for å prøve å unngå at de blir svekket av tapet.

Digital Gamers: – Det trenger de absolutt om de skal ha et håp om å unngå nedrykk

«FuruaN» er tilbake i 1. divisjon.
Privat

DISSE SPILLER FOR DIGITAL GAMERS:

Vis mer

Raymond «sparx» Vold
Håvard «Supermoen» Berge Moen
Kristoffer «faken» Andersson
Erik «moen» Moen
Martin «FuruaN» Johansen

Inn:
Erik «moen» Moen
Martin «FuruaN» Johansen
Ut:
Alban «albaN» Veliqi
Henrik Christoffer «bettaN» Mccarthy

Digital Gamers ble i forkant av sesongen beskrevet som ligaen mest uklare kort, og mange fryktet samme skjebne som den WEST lød forrige sesong. Til nå deler laget sisteplassen med Flawless etter en uavgjort og fire tap.

Tidligere kjenning Martin «FuruaN» Johansen har tatt plass i laget sammen med Erik «moen» Moen, men Monsen levner laget få sjanser i ligaen.

Furuan har erfaring fra 1. divisjon tidligere, og burde kunne heve laget noe. Det trenger de absolutt om de skal ha et håp om å unngå nedrykk.

Dominoeffekt

Tommy «TommyM» Monsen mener vi fikk seg en skikkelig dominoeffekt dette vinduet.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Det var i løpet av helgen de fleste overgangene ble gjennomført og dominoeffekten har aldri vært tydeligere og Monsen mener vi virkelig har fått sett det denne sesongen.

– Mange av disse endringene har ligget i luften lenge, og kommer ikke som noe sjokk for meg. At Nordavind kom til å endre spillere er ingen overraskelse, og det var tydelig at de var interessert hvertfall «akez». Når «ztk» og «becker» blir ledige på markedet er det ikke rart at lag blir interessert i de, og dominoeffekten er for alvor igang. Når det er kun Nordavind med proffkontrakter er det enklere å gjøre forhastede spillerbytter, så det er ingen overraskelse at det er mye overganger også i år. Jeg er rimelig sikker på at dette vil fortsette helt til vi får flere profflag i Norge. Det er sikkert flere spillere som er motiverte for å vise seg frem etter endringene, så dette gir forhåpentligvis enda mer spenning inn mot sluttspillet i høst, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden