Overgangsvinduet stenger

Overgangsvinduet stenger etter runde fem

Innen fristen må alle spillere være registrert i klubben.

Telenorligafinalen vårsesongen 2017.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Sesongen i Telenorligaen nærmer seg halvspilt. Etter femte runde stenger overgangsvinduet for 1. og 2. divisjonen i alle lagspill. Dette gjelder Counter-Strike: GO, League of Legends, Overwatch, Rocket League og Hearthstone lagspill. Etter dette kan man ikke lengre registrere nye spillere i klubben, med mindre de kommer fra lavere divisjoner eller ikke har deltatt i noen kamper denne sesongen tidligere. Det er ikke tillatt å hente utenlandske statsborgere som ikke har deltatt i ligaen denne sesongen etter fristen.

LES OGSÅ: Dette er regelendringene i høstsesongen av Telenorligaen »

– Oppfordrer til en stabil liga

Det er viktig å påpeke at overgangsvinduet kun gjelder 1. og 2. divisjonen. Nedre divisjoner slipper å tenke på dette, og kan bytte spillere gjennom hele sesongen. Husk at en spiller kun har lov til å spille på ett lag hver serierunde.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi forsøker å oppfordre til at Telenorligaen skal være en stabil liga, der det er mulig å bli kjent med lagene og spillerne. En av tingene vi forsøker å forhindre er derfor at spillere som ikke ellers deltar i ligaen skal komme til finalene for å hente premiepenger og så stikke igjen. Det er ikke rettferdig ovenfor de som jobber med å bli best gjennom en hel sesong, sa Erling Rostvåg, ligaansvarlig i Telenorligaen til Gamer.no i fjor om hvorfor man har et overgangsvindu.

En problemstilling som lagleder i Temp.no, Anders «Andz» Kjær, uttalte på Twitter - hva om ett topplag mister en av spillerne sine til eksempelvis Dignitas etter stengt vindu.

– Vi har to sesonger på rad invitert åpent til at lagene skal komme med sin mening om reglementet, også overgangsvinduet. I de øverste divisjonene er det unisont ønske om å hindre en ting: At leiesoldater fra utlandet dukker opp for å sikre finaleseier i sluttspillet, eller opprykk i de siste rundene. Vi har laget et regelverk som forsøker å balansere dette med behovet for å kunne stille lag selv om man mister en spiller. Vi skjønner at det kan være mange grunner til at noen ikke er i stand til å fullføre ligaen, forteller liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg, til Gamer.no.

Og legger til:

Hvis lagene ikke har innbyttere registrert, vil de hele sesongen være sårbare for en spiller som forlater laget 24 timer før kamp. Det eneste som er nytt i overgangsvinduet er at erstatteren må komme fra divisjonene under, eller være en norsk statsborger som ikke har deltatt i ligaen i år.

Gjelder ikke lavere divisjoner

Som nevnt tidligere gjelder overgangsvinduet for 1. og 2. divisjonen, og ikke de resterende. Her kan det også oppstå problemer med lagoppstilling og spillere som bytter lag eller slutter. Om dere trenger nye spillere, eller du som spiller er ute etter nytt lag bør dere ta en titt på Spillermarkedet.

Siste fra forsiden