Super Smash Bros. Melee / Eclipse 2

Overraskende finaleoppgjør i Eclipse 2

Underdog kom seg helt til finalen i den store Super Smash Bros.-turneringen.

21. til 23. oktober braket det løs på Gardermoen da den største Smash-turneringen noen sinne på norsk jord gikk av stabelen. Svenskene Adam «Armada» Lindgren fra Alliance og William «Leffen» Hjelte fra Team Solo Mid var fjorårets finalister og det var forventet at turneringen skulle omhandle dem, men en underdog ville det annerledes.

Adam «Armada» Lindgren tok førstelpassen for andre år på rad.
Jarle Hrafn Grindhaug / Pressfire.no

Mens Armada spilte seg til finalen, måtte Leffen se seg slått av tyske Mustafa «Ice» Akcakaya i semifinalen. Dermed var det duket for David mot Goliath i finalen. Her kjempet Ice seg helt til siste sett, før han måtte se seg slått av Armada. Dermed endte det til slutt med en oppskriftsmessig seier for Armada, hans andre på rad i Eclipse. Du kan se hele oppgjøret i videoen øverst i artikkelen.

Selv om Ice storspilte på Gardermoen får han ikke være med når Smash Summit 3 blir spilt i Canada om en uke. 16 spillere møtes i denne turneringen, men arrangørene fant ikke plass til ham blant de ti direkte inviterte og Smash-miljøet stemte ham ikke fram som en av seks spillere de fikk invitere.

Bare begynnelsen

Mustafa «Ice» Akcakaya overrasket alle under Eclipse 2.
Jarle Hrafn Grindhaug / Pressfire.no

Til tross for at han er utelatt fra Smash Summit 3, er det mange som spår store ting for Ice i fremtiden. Han signerte nylig for kanadiske Luminosity, en e-sportorganisasjon med stor suksess innen forskjellige spill og med et sterkt støtteapparat er det bare et spørsmål om tid før han regnes i verdenseliten.

Slik endte turneringen:

SingelturneringVinnerTapende finalist
Super Smash Bros. MeleeAdam «Armada» Lindgren Mustafa «Ice» Akcakaya
Super Smash Bros. for Wii U«Mr. R» «Sodrek»
DobbelturneringVinnerTapende finalist
Super Smash Bros. MeleeAdam «Armada» Lindgren og Andreas «Android» LindgrenWilliam «Leffen» Hjelte og Mustafa «Ice» Akcakaya
Super Smash Bros. for Wii U«Badr» og «Mr. R» «iStudying» og «Gregs»

Siste fra forsiden