Overwatch - kryssplattform

Overwatch får spilling på tvers av plattformer

Som del av Blizzards globale Battle.net-satsing.

Overwatch-spillere kan snart spille med hverandre uansett hvilken plattform man er på. Blizzard kunngjorde denne uken at «cross-play» er på vei, for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch.

Alle må ha Battle.net

Overwatch får spilling på tvers av plattformer.
Blizzard

I spillets nyeste utviklervideo forklarer Overwatch-sjef Aaron Keller at spilling på tvers av plattformer introduseres for alle spillmoduser, med unntak av Competitive. I de konkurransebaserte kampene vil PC-spillere og konsollspillere havne i hver sin matchmaking-pulje.

Blizzard påpeker videre at konsollspillere som spiller sammen med PC-spillere ikke vil ha fordelen av «aim assist». Det vil også være mulig å skru av kryssplattformspilling for de som vil det, men da vil man trolig oppleve lengre køer for å komme inn i kamper.

En lanseringsdato er enda ikke satt, men når funksjonen kommer blir alle nødt til å ha en Battle.net-konto. PC-spillere trenger ikke å gjøre noe som helst, men spillere på andre plattformer må da registrere seg via Blizzards nettsider.

Tiltaket kommer i forbindelse med utviklerens satsing på en global Battle.net-plattform. Fra og med denne uken vil vennelister fra forskjellige regioner slås sammen i en felles liste. Ifølge Blizzard åpner dette for kryssplattformmuligheter for flere spill, men foreløpig er funksjonen kun bekreftet for Overwatch.

LES OGSÅ: CS:GO kutter gratistilgang på rangerte kamper »

Siste fra forsiden