Overwatch-juksemaker må betale 73 millioner kroner til Blizzard

Tysk selskap ble dømt for å selge juksetjenester.

Blizzard, Colourbox

Blizzard gikk denne uken seirende ut av sitt søksmål mot Bossland GmbH, et tysk selskap som selger juksetjenester for en rekke nettbaserte spill – deriblant Overwatch og World of Warcraft. Ifølge nettstedet TorrentFreak ble juksemakerne kjent skyldig i over 42 000 brudd på opphavsretten, og Blizzard ble tildelt drøye 73 millioner kroner i erstatning.

Overwatch.
Blizzard

En domstol i California konkluderte at Bosslands tjenester er skadelige for Blizzard-spillene, fordi de ødelegger opplevelsen for ærlige spillere. I ytterste konsekvens har dette ført til at brukere har gitt opp spillene i frustrasjon, som igjen ødelegger Blizzards gode navn og rykte.

Erstatningen dekker også tid og penger som utvikleren skal ha vært nødt til å bruke i kampen mot de forskjellige juksemetodene.

Vil trolig anke

I tillegg til den saftige boten nektes Bossland nå å selge og markedsføre tjenester for Blizzard-spill i USA. Det gjelder blant annet for programmene «Honorbuddy», «Hearthbuddy» og «Watchover Tyrant», som gir spillere forskjellige urettferdige fordeler i henholdsvis World of Warcraft, Hearthstone og Overwatch.

Bossland har foreløpig ikke kommentert utfallet av saken, men vil etter all sannsynlighet anke dommen. TorrentFreak forteller at sjefen for selskapet lot være å stille til forsvar under høringen i California, med planer om å anke dersom saken gikk i Blizzards favør.

Ifølge Bosslands nettsider er selskapet også involvert i flere andre rettssaker, i både Tyskland og Storbritannia.

Telenorligaen innførte nylig et anti-juks-program »

Siste fra forsiden