VM i Overwatch

Overwatch-landslaget er klart

Fire tidligere Oslo Lions-spillere er tatt ut.

Mangler lisensiBlizzard/Colourbox/Gamer.nonfo

Om en snau måned skytes gruppespillet i Overwatch-VM i gang. 14.-16. juli barker Norge sammen med Kina, Hong Kong og Romania i gruppe A.

Mandag kveld ble de seks spillerne som skal representere Norge i gruppespillet i Overwatch-VM i Kina annonsert.

Utenlandsproffer

De seks spillerne som er tatt ut er:

«Invision», «Decod», «Iko» og «iPN» er ferske seriemestre med Oslo Lions, selv om de terminerte kontraktene sine med klubben midtveis i sesongen. Siden da har de funnet seg klubber i utlandet. «Invision» og «Decod» spiller nå for Team Expert, mens «Iko» og «Trob» har funnet veien til YaLLa eSport fra De forente arabiske emirater. «ONIGOD» har spilt for Toronto Esports siden januar, mens «iPN» nå spiller med det europeiske laget Ninjas With Attitude.

«ONIGOD», «Trob» og «Invision» var del av det norske landslaget også i fjor. Det endte med en andreplass i gruppespillet, men ferden mot Blizzcon ble stoppet av Russland i play-off-kampen.

Nummer 17 i verden

VM-sluttspillet går av stabelen på Blizzcon i november.
Gamer.no/Håvard Hofstad Ruud

De 32 høyest rangerte landene i verden kvalifiserte seg til sluttspillet. Med sin 17. plass ble Norge kvalifisert og havnet i gruppe med høyeste rangerte Kina, lavest rangerte Romania og Hong Kong som innehar plassen over Norge.

De to beste lagene fra de åtte gruppene går videre og må gjennom én kvalifiseringskamp for hver av regionene Europa, Amerika, Asia og Oseania. Vinnerne av de to oppgjørene i hver region sikrer seg deltagelse på i sluttspillet som går av stabelen på Blizzcon 3. og 4. november. Der står det heder, ære og 72 000 dollar, drøyt 600 000 kroner, på spill.

Det norske landslaget er valgt ut av en komité bestående av Jonas «AverageJonas» Navarsete, Espen «Aateigen» Aateigen og Jan Richard «Zappy» Stene. Jonas Navarsete var for øvrig landslagskaptein i fjorårets mesterskap.

Gruppe B, bestående av Danmark, Argentina, Frankrike og Thailand spiller også i Kina 14.-16. juli. Uken etter spiller gruppe C og D i Australia, mens E og F spiller sine kamper i Polen i starten av august. Gruppe G og H skal spille sine kamper i USA midt i August.

Er du veldig ivrig, kan du kjøpe billetter til Norges gruppespillkamper her.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

LES OGSÅ: Stort intervju med Jonas Navarsete i forkant av fjorårets VM.

Siste fra forsiden