Overwatch World Cup 2018

Overwatch-landslaget er klart

Sju spillere er valgt ut til å representere Norge i årets Overwatch-VM.

Norge har kvalifisert seg for sitt tredje strake verdensmesterskap i Overwatch, og skal spille gruppespill i Los Angeles 7.-9. september. Norge har havnet i en ganske tøff gruppe, med sterke nasjoner som USA og Canada som forhåndsfavoritter. Brasil, Sveits og Østerrike er de øvrige lagene i gruppen.

Etter lange runder med prøvespill, ble de sju spillerne som skal spille med det norske flagget på brystet annsonsert fredag kveld.

Kjente fjes

Til årets lag kan landene ta med seg sju spillere, altså en startsekser pluss en innbytter. Med manager, trener og community lead teller den norske delegasjonen totalt ti personer.

De sju som skal representere Norge i årets Overwatch-VM er:

«Decod»,«iPN», «Iko» og «Onigod» er kjenninger på landslaget fra før, og representerte Norge i VM i fjor, da det endte med exit mot Frankrike i play-off-kampen.

«Tricky» og «Frost» er kjent i Telenorligaen for å ha vært på laget som vant høstsesongen av Telenorligaen i 2017. «Track» var med på å vinne vårens utgave av Telenorligaen med Nordavind.

Støtteapparatet for det norske landslaget består av:

  • Manager: Stein Wilmann
  • Trener: Mikael Skjønhaug
  • Community Lead: Jonas Navarsete.

– Vanskelig prosess

Norges landslagstrener i Overwatch, Mikael «mkl» Skjønhaug.
Eleague

Rundt 40 spillere har vært gjennom prøvespill og kjempet om en plass på landslaget. Ifølge trener, Mikael «mkl» Skjønhaug, har det ikke vært en enkel prosess.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– I starten var det ganske klare spillere som skilte seg ut både på toppen og bunnen, men som vi kom nærmere og nærmere sju spillere ble det bare helt vanskelig, helt til vi måtte ta et valg for vår sjuende man. Dette siste valget var utrolig vanskelig og helt ærlig skulle jeg ønske jeg kunne ta med begge spillerne siden begge fortjener det, sier «mkl».

For å gjøre 40 spillere om til sju, har støtteapparatet gått systematisk til verks for å eliminere spillere.

– Jeg utviklet et system med fire stadier. Første og andre stadiet foregikk internt der vi tok 6 mot 6 av alle 40 spillerene vi hadde samlet inn. Etter et par uker med dette var vi nede på rundt 18 spillere, vi fortsatte med interne kamper helt til vi var nede på ca 14-15 spillere. Da begynte vi med treningskamper for å velge ut de 12 vi ville ha som Norges representanter. Etter vi var nede på 12 spillere begynte vi med siste fasen for å bestemme Norges sju spillere, forklarer «mkl».

Ingen klippekort

Dette blir det tredje verdensmesterskapet for «Onigod», mens «Decod»,«iPN» og «Iko», deltar for andre år på rad. Selv om laget består av flere spillere som nærmest er for veteraner å regne, bedyrer «mkl» at det ikke er noen som har klippekort på landslaget i Overwatch.

Slik spiller Norge gruppespillet

Vis mer

Fredag 7. september
20:45 Norge - Sveits

Lørdag 8. september
02:00 Norge - Brasil
22:30 Norge - Canada

Søndag 9. september
19:00 Norge - Østerrike
22:30 Norge - USA

– Hele poenget med tryouts i år var ingen skulle gå igjennom gratis, forsikrer landslagstreneren.

Norge har gigantene USA og Canada i sin gruppe, men «mkl» er ikke videre bekymret.

– Helt ærlig tror jeg Norge stiller utrolig sterkt i år. Ut ifra treningsresultater har vi absolutt holdt følge med noen av topp-landslagene og andre contenders-lag. Ingen burde skrive oss av fra Blizzcon-mulighet fordi #WinterIsComing, avslutter «mkl» (#WinterIsComing er den offisielle hashtaggen til Norge under Overwatch-VM).

Norge møter Sveits i sin første kamp i gruppespillet, klokken 20:45 fredag 7. september.

Besøk det offisielle nettstedet for Overwatch World Cup 2018 for en fullstendig oversikt over grupper, kamper og tidspunkter.

Siste fra forsiden