Marvel-universet blir nettspill

På nett med Spider-Man

Den ferske utgiveren Gazillion har sikret seg en attraktiv lisens.

I fjor ble det annonsert at et planlagt massivt online-spill basert på tegneseriegiganten Marvels superhelter var kansellert. Spillet var under utvikling hos City of Heros-skaper Cryptic Studios, skulle utgis av Microsoft og hadde tittelen Marvel Universe Online. Nå har Marvel kunngjort en ny nettspillsatsing med en annen samarbeidpartner. De har nemlig inngått kontrakt med den ukjente spillutgiveren Gazillion.

Gazillion har fått i oppgave å produsere en rekke nettspill for både drevne spillere og det bredere publikum. Da skader det ikke å ha tilgang på over 5000 tegneseriefigurer fra Marvel, inkludert berømtheter som Spider-Man og Wolverine.

– Marvel har tatt med seg en visjon inn i dette prosjektet, og den går ut på å utvikle mange ulike titler som kan dekke et bredt spekter av spillere, forteller Gazillion-sjef Rob Hutter.

Han fortsetter:

– Vi planlegger å lansere flere separate spill, men etter en stund kommer de til å knyttes opp mot hverandre i varierende grad. Marvels visjonære nettspillstrategi garanterer både enkle spill for allmennheten og større prosjekter som skal produsere massive online-spill i toppsjiktet.

Gazillion er en forholdsvis ferskt utgiver, men har visstnok vært aktive under radaren en god stund. De har de allerede sikret seg flere spillutviklere, og den mest kjente av disse er antagelig amerikanske Netdevil som jobber med Jumpgate Evolution og LEGO Universe.

Blant Gazillions Marvel-prosjekter finner vi blant annet et nytt Marvel Universe til PC og konsoll. Dette er under utvikling hos det nye studioet Gargantuan, men foreløpig fins det ingen annen informasjon om spillet. Et annet studio jobber med Marvel Super Hero Squad. Dette blir det første spillet som slippes under lisensavtalen og er et barnespill basert på leketøyserien med samme navn.

Diskutér artikkelen på forumet

Siste fra forsiden