Paladins brukte bakgrunnsbilde fra Overwatch i reklame

Skytespillet tatt for plagiat.

Reddit

Skytespillet Paladins har allerede blitt beskyldt for å ligne litt vel mye på Overwatch, og nå har det dukket opp en ny sak som ikke akkurat hjelper saken. Som blant andre Eurogamer melder har Paladins nemlig blitt tatt for å regelrett kopiere fra Overwatch.

Årvåkne spillere oppdaget nylig at en reklameplakat for en ny skin i Paladins var prydet med en bakgrunn hentet direkte fra Overwatch, nærmere bestemt konseptkunst fra kartet Lijiang Tower.

Det var brukere på blant annet Reddit som rapporterte om funnet, og i den samme tråden kom faktisk Paladins-utvikleren High-Rez Studios på banen med et svar.

Dette bylandskapet ble brukt som bakgrunn i Paladins-reklamen. Ser det kjent ut?
Reddit

Laget uten oversyn

– Denne kunsten ble skapt av en utenlandsk partner og har ikke hatt mye oversyn i sin innholdsproduksjon fra noen internt hos Hi-Rez. Vi skal se på dette umiddelbart, skriver utvikleren i svaret sitt.

Studioet skriver videre at de er i gang med endringer rundt måten konseptkunst til spillet lages på for å få bedre kontroll på prosessen. Planen er å lage mer unik og særegen kunst til spillet fremover.

Helt tilbake i 2016, da betatestingen av spillet startet, reagerte mange spillere på de mange likhetstrekkene mellom Paladins og Overwatch når det gjelder både visuell stil, figurer og selve konseptet. Også den gangen svarte utvikleren på tiltale i en Reddit-tråd.

– Vi prøvde først å finne forskjellige måter å skille oss i selve spillingen, (forskjellig hyppighet på kills, forskjellige kartstiler og spillmodi, forskjellige tema, osv.), men tilbakemeldingen fra våre tester, statistikk og spørreundersøkelser viste at kun en liten del av spillerne likte den typen spill. Til sist sa vi «screw it» og laget bare det vi tenkte var best, og nærmest vår opprinnelige visjon, selv om folk ville tro det lignet for mye på Overwatch, skrev studioet i 2016.

Paladins har kastet seg på flere av de nye trendene: Spillet har blant annet fått en Battle Royale-modus »

Siste fra forsiden