Papers, Please vant stort på IGF

Dokumentthriller inspirert av den kalde krigen knuste motstanden på festivalen for uavhengige spill.

Lucas Pope

Årets Independent Games Festival har gått av stabelen i forbindelse med spillmessen GDC i USA, og den store vinneren ble – kanskje ikke spesielt overraskende – dokumentthrilleren Papers, Please.

Papers, Please har mange papirer. (bilde: Lucas Pope).

Livet som passkontrollør

I Papers, Please spiller du passkontrollør i en fiktiv østblokknasjon. I bunn og grunn handler spillet om å studere ulike skjemaer og papirer, og identifisere hvem som har rett til inngang i landet og hvem som må avvises. Men det handler også om å holde familien din i live, samtidig som det utspiller seg en dramatisk historie i bakgrunnen som du til en viss grad kan ta del i.

Spillet vant i hovedkategorien, samt i kategoriene for historiefortelling og design. I en takketale beskrev spillskaper Lucas Pope suksessen til Papers, Please som høydepunktet i karrieren hans.

The Stanley Parable vant publikumsprisen.

Den håndtegnede hjernetrimmeren Gorogoa vant prisen for beste visuelle design, mens det svenske mobilspillet DEVICE 6, som også ser ut til å komme til PC, vant prisen for lyddesign.

Utover det vant spillkomedien The Stanley Parable årets publikumspris, mens kunstprosjektet Luxuria Superbia vant «nuovo award» og roguelike-plattformspillet Risk of Rain stakk av med studentprisen.

Vi har anmeldt både Papers, Please og The Stanley Parable – og våre anmeldere likte dem begge. Vi anbefaler også DEVICE 6, som ble beskrevet som et av fjorårets beste spill av Gøran Solbakken.

Papers, Please
Mac
Papers, Please
Windows
The Stanley Parable
Windows
The Stanley Parable
Mac
Device 6
iPad
Device 6
iPhone

Les også

Siste fra forsiden