Paris Major

Paris får æren av å bli siste Major-vert i Counter-Strike: Global Offensive

Vårens Major i CS:GO blir den siste før Counter-Strike 2 lanseres.

Majoren i Paris blir den siste før Counter-Strike 2 tar over fra Mars 2024.
Adela Sznajder

Valve slapp onsdag kveld den etterlengtete nyheten om at Counter-Strike 2 er klart for begrenset testing, med en forventet slippdato sommeren 2023. Kort tid senere annonserte Counter-Strike-utvikleren at vårens turnering blir den endelige i CS:GO

Kun en Major i 2023

Dette betyr at vårens turnering i Paris blir den siste Major-turneringen som arrangeres med Counter-Strike: Global Offensive. Valve har allerede bekreftet at det i mars 2024 skal arrangeres tidenes første Major i Counter-Strike 2.

Dette fører til at vi kun vil se en Major-turnering arrangert i 2023, noe som bringer antallet turneringer siden 2020 opp til fire. Siden den første Major-turneringen fant sted i 2013 har vi likevel kunne opplevd hel rekke Major-turneringer hvor Paris-Majoren blir den 19. majoren av sitt slag.

Les vårt førsteinntrykk av Counter-Strike 2.

Norske representanter i RMR-turnering

Av norske spillere som har muligheten til å sikre seg en plass i Paris-Majoren, så finner vi Håvard «rain» Nygaard og hans FaZe Clan. De spiller i RMR-gruppe A hvor de også møter Joakim «Jkaem» Myrbostads fra Norske Apeks. Apeks har vist lovende takter og gryende form før det siste major-hinderet som går av stabelen i København 11.-14. april.

I den amerikanske kvalifiseringen finner vi siste nordmann i form av Håkon «Hallzerk» Fjærli. Fjærlis Complexity spiller sin kvalifisering i Monterrey i Mexico, der den amerikanske RMR-turneringen vil spilles 5.-11. april.

Siste fra forsiden