Petter Solberg får eget spill

Den norske rallystjernen Petter Solberg får sitt eget norskutviklede rallyspill til PS3 og Xbox 360.

Her er nyheten mange norske rallytilhengere utvilsomt har ventet lenge på: Petter Solberg får sitt eget rallyspill. I følge Finansavisen har han investert flere millioner i dataselskapet Momentum, og sammen med en gruppe aksjonærer har selskapet fått finansiert to års utviklingskostnader på 25 millioner kroner.

I og med at denne nyheten stammer fra Finansavisen, fortelles det ikke spesielt mye om ting vi gamere er interessert i, slik som gameplay, lisensierte biler og baner, og så videre. Solberg forteller imidlertid at han har greie på hvordan slike spill bør være, og at han vil være med på utviklingen av spillet for å sørge for at det holder riktig nivå.

Hovedplattformene for spillet er PC, Xbox 360 og PlayStation 3, men mobilmarkedet skal også være viktig. Selskapet vurderer også en PS2-versjon, men om dette blir noe av er ikke avklart enda. Spillet vil selvsagt selges internasjonalt, og det påpekes at Petter Solberg er større i Japan og mange andre land enn i Norge.

Dette blir etter alt å dømme den første store spillproduksjonen til Momentum, som ellers jobber med salg av spill til mobile plattformer. De vil ikke stå for selve utviklingen av spillet selv, men er i samtaler med flere av de største aktørene på bilspillmarkedet.

Siste fra forsiden