Planer om å kjøpe Battlefield 4 på Xbox 360?

Da bør du ha 14 GB med lagringsplass tilgjengelig.

DICE, EA

Når skytespillet Battlefield 4 plumper ned på markedet 1. november, anbefaler utvikler DICE at spillere på Xbox 360 tar seg tid og bry til å installere hele pakken (via VG247).

– Vi anbefaler sterkt å gjennomføre disse tilleggsinstalleringene for å sikre at man har den beste Battlefield 4-opplevelsen det er mulig å få, står det i DICEs spørreark.

Mellom 2 og 14 GB

Battlefield 4.

Utvikleren vil la spillerne bestemme hvor mye data som skal installeres, men man gi fra seg minst 2 GB for å plaffe løs.

Vil du følge DICEs råd og installere hele sulamitten, vil det kreve 14 GB med plass på Xbox 360-harddisken – et betydelig hopp fra forgjenger Battlefield 3s anbefalte installering i 2011 på 2 GB.

Størrelsen er delt opp mellom de to DVD-ene som spillet kommer på, der flerspilleren krever 6,6 GB og enspilleren slår til med 5,8.

Battlefield 4.

Det er ikke kjent om spillet kommer til å kreve installering på PlayStation 3 og øvrige konsoller, men det er rimelig å anta at situasjonen vil være den samme. Grunnen til at DICE og EA velger å utheve Xbox 360 er mest sannsynlig at den snart 8 år gamle konsollen har flere utgaver med mindre lagringsplass enn sin konkurrent.

To generasjoner

Battlefield 4 er ett av flere spill som gis ut både på de eldre konsollene Xbox 360 og PlayStation 3, i tillegg til kommende PlayStation 4 og Xbox One. Det er ikke urimelig å forvente både et grafisk- og ytelseshopp fra de gamle til de nye – noe nettstedet Digital Foundry allerede har påpekt etter å ha analysert Xbox 360-betaversjonen.

Det kommende storspillet slippes i tillegg på Windows, og vil der etter alt å dømme ligge nærmere neste konsollgenerasjon enn Xbox 360- og PlayStation 3-utgavene.

Battlefield 4 kommer 1. november til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows. Egne utgaver til Xbox One og PlayStation 4 kommer når konsollene er ute på markedet.

Les også: Sniktitt på Battlefield 4
Les også: Intervju med Battlefield 4-produsenten

Siste fra forsiden