PUBG Europe League

Playerunknown's Battlegrounds lanserer gigantisk e-sportsatsing

Ny liga strekker seg over hele året, inkluderer flere divisjoner med opprykk og nedrykk.

Mikkjell Lønning/Gamer.no

PUBG Corp. har kunngjort en drastisk overhaling av e-sportscenen til Playerunknown's Battlegrounds. Fra og med januar 2019 vil profesjonelle lag delta i et omfattende ligasystem, med hundrevis av kamper, store premiepenger og en sesong som strekker seg over hele året.

Slik ser kalenderen ut for PUBG Europe League-lag.
Starladder

PUBG Europe League – og den nordamerikanske motparten National PUBG League – samler flere av PUBG-verdenens beste spillere, men ligaen er også designet for å la nykomlinger slippe til.

Opprykk og nedrykk

I toppen kjemper eliten om PEL, en divisjon for 16 lag med kamper som spilles utelukkende på LAN. Ifølge PUBG Corp. og samarbeidspartner Starladder vil lagene i toppsjiktet få dekket både transport og opphold til hver runde, mens klubbene også vil motta en bit av turneringens omsetning.

Ved siden av å tiby sine egne kamper, samt en større LAN-turnering for de beste lagene fra hele verden mot slutten av året, vil PEL også fungere som et springbrett til andre turneringer.

Lag får tre sjanser i året til å rykke opp til høyere divisjoner.
Starladder

Hakket under PEL heter Contenders League, hvor 32 lag skal kjempe om muligheten til å rykke opp til den øverste divisjonen. Under der igjen finner vi Open League, hvor hvem som helst kan melde seg på for å begynne sin ferd mot toppen.

2019-sesongen består av tre faser, med åtte runder og 96 kamper i hver divisjon. Etter hver fase vil det avholdes spesielle opprykksturneringer, hvor de beste fra Contenders- og Open-ligaene får sjansen til å rykke opp.

De innledende kvalifiseringsrundene til PUBG Europe League begynner allerede denne måneden, så dersom du har drømt om en karriere som PUBG-proff er det bare å hive seg rundt. Registrering foregår på nettsidene til Starladder, og er åpent for lag fra Vest-Europa (som inkluderer Norge), Øst-Europa og Midtøsten og Afrika.

Den totale premiepotten for PUBG Europe League og Contenders League i 2019-sesongen er snaue 9,5 millioner kroner.

Les også: Norsk PUBG-lag signerer for Besiktas »

Siste fra forsiden