EA kjøper «norsk» selskap for milliardbeløp

Playfish er solgt

Sosial spilling er fremtiden.

Mandag kveld sprakk nyheten om at Electronic Arts kjøper Playfish, som blant annet har kontorer i Tromsø.

Country Story fra Playfish.

EA betaler i første omgang 275 millioner dollar, rundt 1,4 milliarder kroner for selskapet. Men denne summen kan stige med ytterligere 500 millioner kroner basert på hva selskapet klarer av fastsatte mål innen 31. desember 2011.

Playfish blir en del av EA Interactive, som satser på spilling på nett og mobil. I tillegg til kontorene i Tromsø har man også ansatte i London, San Francisco og Beijing.

– Sosial spilling, med søkelyset på venner og nettsamfunn, opplever en voldsom vekst. Dette er riktig tid for oss å investere slik at vi styrker vår tilstedeværelse på denne arenaen, sier Barry Cottle, sjefen for EA Interactive, i en pressemelding.

Fokuset til Playfish er enkle, sosiale spill. Man har over 150 millioner spill installert og spilt via applikasjoner som Facebook, MySpace, Google og iPhone. Videre har man over 60 millioner aktive spillere hver måned spredt på sine ti titler. Blant disse finner vi Pet Society, Restaurant City og Country Story.

– Det å bli en del av EA gir en unik mulighet til å fortsette veksten og nå våre mål om å bli ledende i den sosial underholdningssfæren, sier Kristian Segerstråle, sjef i og grunnlegger av Playfish.

Siste fra forsiden