PlayStation 3 endelig avduket

Endelig er oppfølgeren til tidenes mest solgte videokonsoll avduket. PlayStation 3 følger opp suksessen med spesifikasjoner og demoer som gir de fleste hakeslepp.

I natt norsk tid ble PlayStation 3 endelig vist frem for pressen. Dermed er den andre av totalt tre nye nestegenerasjon-konsoller avduket, og det er ikke barnemat Sony nå har presentert for verden. PlayStation 3 vil få en Cell-prosessor som kjører på 3.2 GHz. Dette gir en ytelse på 2,18 teraflops. Dette er på papiret nesten dobbelt så mye som Xbox 360 kan skilte med.

I tillegg finner vi 256 MB XDR hoved-RAM, 256 MB GDDR 3 RAM, seks USB 2.0-porter (fire i front og to bak), støtte for harddisk og Memory Stick Duo. Maskinen vil kunne spille av Blu-Ray (disker som kan romme seks ganger så mye som en vanlig DVD), CD-ROM, CDR+W, DVD, DVD-ROM, DVD-R og DVD+R. Videre vil konsollen støtte 1080p oppløsning og 128 bit pikselpresisjon.

De som var vitne til presentasjonen i Los Angeles i dag fikk se teknologidemonstrasjoner som var i høyere kvalitet enn hva vi er vant med i de råeste mellomsekvensene i dagens spill og på høyde med flere Hollywood-animasjonsfilmer fra nyere tid. Det er Nvidia som leverer nestegenerasjons-teknologi til PlayStation 3 (RSX), og ytelsen er dobbelt så bra som to GeForce 6800 Ultra-kort.

PlayStation 3 vil ha støtte for hele syv trådløse Bluetooth-kontrollere (hvorfor akkurat syv, og ikke åtte, fremstår usikkert) og være bakoverkompatibel med både PlayStation 2 og PSone. I følge Apple skal PlayStation 3 støtte iPod, slik at du kan lytte til musikk på PlayStation 3 direkte fra din iPod. iTunes vil etter all sannsynlighet leveres med maskinen.

Sony kunne bekrefte at titler som Devil May Cry 4, Tekken 6, Metal Gear Solid 4 og Gran Turismo 5 var under utvikling til maskinen, men det betyr ikke nødvendigvis at alle er lanseringstitler.

Det vil legges ut to ulike varianter av PlayStation 3 for salg våren 2006. Den ene vil ha en vanlig harddisk og kun lese Blu-ray-disker, mens den andre dyrere varianten vil kunne lese og skrive på Blu-ray i tillegg til å ha en større harddisk. I tillegg vil kunden kunne velge mellom tre farger: Sort, hvit og sølv. Noen utsalgspris er foreløpig ikke satt.

Se alle bildene av PlayStation 3

Siste fra forsiden