Blogg

PlayStation 3: Kø eller overflod?

Nærmere 50 000 PlayStation 3-maskiner forventes til lanseringsdagen i Norden. Blir det kø eller overflod?

Vi har allerede sett fenomenet med Xbox 360 og Wii. På lanseringsdagen for en ny konsoll blir etterspørselen aldri møtt. Leveringsproblemer eller markedsføringstriks, risikerer Sony å havne i samme situasjon når PlayStation 3 kommer ut i Norge 23. mars?

Blir PlayStation 3 for dyr for folk flest?

– Slik det ser ut nå vil vi få mellom 45 000 og 50 000 maskiner til Norden i forkant av lanseringen, så må vi få fordelt disse mellom de forskjellige markedene, sier Espen Tollefsen i Nordisk Film til bransjebladet Faro Journalen.

Nordisk film er distributør for Sony PlayStation i Norge.

Faro Journalen spekulerer i at rundt 10 000 konsoller blir tilgjengelig i Norge fra dag én, men dette tallet blir ikke bekreftet av Nordisk Film. Antallet er relativt høyt i forhold til det som var tilfellet ved lansering i USA og Japan – der var leveringsproblemene store. Disse problemene blir muligens ikke et like merkbare i Europa, hvor rundt 300 000 maskiner skal stå klar til lansering.

PlayStation 3-modellen som blir tilgjengelig i Europa ved lansering har en harddisk på 60 GB, og innebygd støtte for trådløst nettverk. Prisen ventes å ligge på 6 000 kroner (uten HD-kabler og spill) – en god del høyere enn konkurrentene Wii og Xbox 360.

Er dette for dyrt, eller kan prisen forsvares med Blu-Ray-spilleren og Cell-teknologien? Det blir i hvert fall svært spennende å se hvordan prisnivået slår ut på etterspørselen. Wii og 360 ble revet bort fra hyllen, mon tro om Sonys svarte boks vil samle støv i elektronikkbutikkene?

Si din mening: Er 10 000 maskiner lite eller mye? Har du allerede forhåndsbestilt din maskin, eller venter du med å kjøpe til prisen faller?

Siste fra forsiden