PlayStation 3 lanseres i november

Sony har kunngjort at PS3 vil lanseres i november, at den vil være bakoverkompatibel, komme med omfattende onlinemuligheter og ha harddisk som standard.

På en pressekonferanse i Tokyo har Sony-sjefen Ken Kutaragi kunngjort at PlayStation 3 vil lanseres på verdensbasis i november, og at Sony planlegger å legge seks millioner enheter ut for salg allerede i år. Det vil i så fall si at det burde være mye lettere å få tak i en PS3 på lanseringsdatoen enn det var å få tak i en Xbox 360.

PlayStation 3 vil også være fullstendig bakoverkompatibel med alle tidligere PlayStation og PlayStation 2-spill. I følge nettstedet IGN vil også alle de "gamle" spillene være spillbare i "HD"-oppløsninger. Det betyr med andre ord at du trygt kan fortsette å kjøpe imponerende PS2-spill som God of War og Shadow of the Colossus, og vite at de vil se enda bedre ut når du eventuelt kjøper en PS3 senere i år.

Alle PS3-spill vil lanseres på Blu-ray-plater (uansett hvor mye plass de trenger), men konsollen spiller selvfølgelig også både DVD-plater og vanlige CD-plater. Kutaragi fortalte også at alle konsoller vil komme med harddisk, og at denne er på 60 GB. Harddisken kan oppgraderes, støtter Linux og maskinen kan brukes som sentral "hjemmeserver" slik at du kan lagre filmer og andre typer media på den, som du så kan få tilgang til fra andre steder.

Microsoft har satt online-standarden med Xbox Live, og Sony planlegger å svare. PS3 kommer med en rekke onlinefunksjoner, som lobbyfunksjoner, mulighet for stemmekommunikasjon, mulighet for at du kan laste ned programvare som kan kjøres direkte fra harddisken, og så videre. Den grunnleggende onlinefunksjonaliteten vil være gratis for alle.

Sony har ikke vist frem noen nye spill, men har fortalt at de endelige "software development kits" (altså maskiner som brukes av spillutviklere for spillproduksjon) vil være klare i juni. Dessuten fortelles det at 15 ulike selskaper jobber med å lage verktøy og "middleware" som skal gjøre det lettere å lage nye spill til PS3.

Siste fra forsiden