PlayStation 3-lansering utsatt

Sony har sluppet en aldri så liten bombe over Europa: Vi får ikke PS3 før til mars neste år.

I en kortfattet pressemelding fra Sony Computer Entertainment Europe kunngjøres det at Europa, Russland, Midtøsten, Afrika og Australia ikke får PlayStation 3 den 17. november, slik Sony opprinnelig hadde kunngjort. I stedet lanseres systemet først i mars neste år.

Pressemeldingen forteller at utsettelsen i vår del av verden har å gjøre med forsinkelser i masseproduksjonen av den blå laserdioden (Blu-Ray) som er en av nøkkelkomponentene i systemet.

I følge nettstedet Eurogamer begynte det for få dager siden å sirkulere rykter om at Sony hadde problemer med å få nok blu-ray-komponenter til produksjonen av PS3, og nå ser altså disse ryktene ut til å være bekreftet.

Lanseringsdatoene for Nord-Amerika og Japan vil imidlertid være de samme som før - 11. november for Japan og 17. november for Nord-Amerika, og Sony forteller at de fortsatt venter å legge ut seks millioner konsoller for salg før slutten av neste år.

På det europeiske PlayStation-nettstedet forteller Sony at de vet utsettelsen vil skuffe mange europeiske tilhengere, men at de ikke hadde noe annet valg enn å utsette lanseringen i Europa.

Etter som vår verdensdel i utgangspunktet er den mest kompliserte regionen (med sine mange territorier og språk) var det forretningsmessig mest fornuftig å løse blu-ray-problemet med å utsette konsollen her, selv om det i følge Sony var en vanskelig beslutning å ta.

Hvis du har lyst til å få mer informasjon om konsollen du nå må vente helt til mars 2007 for å få hendene i (med mindre du importerer en NTSC-versjon), kan du besøke PlayStation 3 sitt nylanserte nettsted.

Siste fra forsiden