PlayStation 3 med Blu-Ray

Som en nærmest naturlig følge av at PlayStation 3 er en nestegenerasjonskonsoll har Sony nå gått ut og bekreftet at konsollen vil benytte seg av nestegenerasjons diskformat - Blu-Ray.

Blu-Ray-formatet er en videreutvikling av det nåværende DVD-formatet og kan inneholde mer enn fem ganger så mye data på like store plater som tidligere. Blu-Ray bruker også en mer presis blå laser i motsetning til den røde laseren man finner i dagens DVD-er.

Etter stor møteaktivitet i Tokyo denne uken ble det omsider fastsatt en egen arbeidsgruppe som skal jobbe med å kartlegge de endelige spesifikasjonene til et "read-only" Blu-Ray-system. Til stede på møtene var representanter fra mange av de store elektronikk-kjedene, inkludert Sony, Dell og Matsushita (Panasonic). Frem til i dag har det vært mulig å både lese og skrive på Blu-Ray-platene.

Sony har offisielt gått ut og bekreftet at PlayStation 3 vil komme med en Blu-Ray diskstasjon. Dette gjør det mulig for eieren å se filmer med høy billedoppløsing, ettersom det forventes at filmer gradvis vil komme på Blu-Ray i stedet for DVD. Dessuten gir Blu-Ray spillutviklerne mer plass å boltre seg i.

Blu-Ray-plater kan lagre opp til så mye som 27 GB på ett lag med data. Til sammenligning kan dagens DVD-plater bare lagre 4,7 GB. Sony sin standard vil "bare" kunne inneholde 23 GB - omtrent fem ganger så mye som en vanlig DVD. Denne standarden skal etter planen dukke opp i slutten av det nåværende finansåret, noe som betyr omkring mars 2005. Det vil si samme periode som Sony planlegger å vise PlayStation 3 offentlig for første gang.

En god nyhet for alle som lurer på om PlayStation blir bakoverkompatibel er at Blu-Ray-systemet tillater lesing av dagens DVD-plater. Dette betyr høyst sannsynlig at PlayStation 3 vil kunne spille eksisterende DVD-filmer, så vel som PlayStation 2-spill

Siste fra forsiden