PlayStation 3 sluppet i USA

Sony har nå lansert PlayStation 3 i Nord-Amerika, etter at ivrige gamere har stått i kø i flere dager.

Den offisielle markeringen av den amerikanske PlayStation 3-lanseringen fant sted i SonyStyle-butikken i New York, hvor hundrevis av gamere stod i kø i ekte bergensk regnvær for å sikre seg en konsoll på lanseringsdatoen. Sony-toppene Howard Stringer og Kaz Hirai delte ut de første konsollene, og de tre første kundene slapp å betale et rødt øre for maskinen sin.

Sony arrangerte et storstilt show i butikken, og hadde gjester som Ludacris, DJ D-Nice og Lara Croft (som for tiden spilles av den britiske modellen Karime Adibebe), men med tanke på at mange av gamerne hadde stått i kø i flere dager, var fokuset deres forståelig nok på å sikre seg en PS3 og komme seg hjem for å få på seg tørt tøy.

Det hadde også brutt ut slåsskamper mellom enkelte gamere, etter som køen ikke var særlig godt moderert, og det ble store problemer med sniking. Slike problemer opplevde man også andre steder i USA, og i byen Lexington ble tre gamere og en journalist truffet av softgun-kuler etter at køen de stod i ble beskutt av folk i en forbipasserende bil.

Jevnt over ser det likevel ut til at PS3-lanseringen har gått rimelig glatt, og de fleste køene så ut til å være preget av godt humør og entusiasme rundt lanseringen. I enkelte byer fikk kjøpere gratis mat og drikke (samt mulighet til å benytte seg av toalettfasiliteter) mens de ventet, noe som gjorde sitt for stemningen.

Siste fra forsiden