PlayStation 3 ute våren 2006?

På en bransjekonferanse i London i dag, fortalte sjefen for SCEE at det er stor sannsynlighet for at europeere får PlayStation 3 våren 2006.

Alt ligger ann til at PlayStation 3 lanseres omtrent samtidig i hele verden, og europeiske brukere kan etter all sannsynlighet se frem til å kjøpe den i butikken allerede våren 2006. Dette avslørte David Reeves, sjefen for Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) i dag:

- Jeg går ut fra at PlayStation 3 blir lansert i Europa på samme tidspunkt som Kataragi-san allerede har nevnt - altså våren 2006, forteller Reeves. Ken Kutaragi er mannen bak PlayStation og PlayStation 3.

SCEE har foreløpig ikke kommet med noen offisiell kunngjøring rundt lanseringsdatoen. Microsoft sin Xbox 360 kommer på markedet en gang i november over hele verden, og det er med andre ord klar for en hissig kamp om markedet neste spillhøst - med eller uten noen Revolution fra Nintendo, som ikke har bekreftet noe lanseringstidspunkt for sin neste-generasjon konsoll enda.

DFC Intelligence, et firma som jobber med markedsundersøkelser, mener at Sonys markedsandel vil svekkes i forhold til hva det er i dag. De hevder at Sony med PlayStation 3 på det beste kan håpe på 50 prosent markedsandel.

I dag kontrollerer PlayStation 2 omtrent 70 prosent av verdensmarkedet. Firmaet har i samme rapport analysert seg frem til at Xbox 360 maksimalt kan oppnå 40 prosent markedsandel, mens Revolution kan håpe på 35 prosent.

Siste fra forsiden