PlayStation 3 uten integrert harddisk?

I følge en artikkel i det japanske magasinet Famitsu, vil PlayStation 3 komme i salg uten integrert harddisk.

Under årets E3-messe ble det ikke nevnt noe om en integrert harddisk i PlayStation 3 fra Sony sin side, men i faktainformasjonen som ble delt ut gikk det frem at maskinen vil komme med skuff for å sette inn eksterne harddisker i størrelsen 2,5”. Dette verken avkreftet eller bekreftet om PlayStation 3 vil lanseres med integrert harddisk.

I siste utgave av det populære japanske spillmagasinet Famitsu, er det imidlertid en artikkel om PlayStation 3, som blant annet forteller at kundene må kjøpe harddisken selv. Det er ikke kjent om Famitsu baserer dette på faktainformasjon eller spekulasjoner. Sjefen for Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, har tidligere sagt at Sony foreløpig ikke har bestemt seg for om de vil inkludere harddisken, men at den gjerne må være opp til 80 GB stor hvis den først skal inkluderes. Xbox 360 på sin side, vil leveres med en harddisk på 20 GB.

En PlayStation 3 uten medfølgende harddisk vil antageligvis gi Xbox 360 en rekke fordeler. Blant annet muligheten til å laste ned større demoer, trailere og multimedia-funksjonalitet rett fra Internett, men også med tanke på massive online spill, som trenger mye plass for å lagre all informasjon om spillet lokalt.

Det kan imidlertid tenkes at Sony velger å gå veien rundt utskiftbare lagringsmedier, som Memory Stick og andre løsninger med høy kapasitet. Det spekuleres også i alternativet med å lansere to versjoner av PlayStation 3 – en med, og en uten harddisk.

Siste fra forsiden