PlayStation 3 vises på E3 2005

Sony Entertainment kunngjorde i dag at neste konsoll i rekken, den såkalte PlayStation 3, vil bli vist frem for første gang på kommende års E3.

Videre avslørte Sony Entertainments sjef Ken Kutaragi at PlayStation 3 vil følge et liknende tidsskjema for utgivelsen som PlayStation 2, noe som tilsier at PlayStation 3 vil bli utgitt våren 2006 i Japan. Med det viser Sony at de har ting under kontroll, tross i ryktene om problemer i utviklingen, og Kutaragi lover publikum en spillbar versjon på E3 2005. Den årlige spillmessen i Los Angeles vil etter planen begynne 18. mai 2005.

PlayStation 3 vil bli den første spillkonsollen som tar i bruk det revolusjonerende CELL brikkesettet, som er under utvikling gjennom et samarbeid mellom Sony, IBM og Toshiba. Dette brikkesettet sies å være 10 ganger så kraftfullt som andre tilgjengelige brikkesett på markedet.

Halvert internminne
Siste nytt fra utviklingen av PlayStation 3 kommer fra Rambus Developer Forum 2004 i Tokyo. Ifølge IGN.com vil internminnet i konsollen bli halvert, fra 512 MB til 256 MB XDR DRAM. Det betyr én av to ting: Enten gjør Sony Entertainment dette for å senke reduksjonskostnadene, eller det gjøres samtidig med at minnebåndbredden blir doblet, av ytelsesmessige hensyn.

Med tre konsoller på vei, PlayStation 3, Xbox 2 og Nintendo Revolution, er det et spennende år vi har foran oss, og ikke minst et svært så interessant E3 2005.

Kilder: Reuters, IGN.com, Gamerfeed.

Siste fra forsiden