PlayStation 5

PlayStation 5 blir kun bakoverkompatibel med PlayStation 4-spill, ifølge Ubisoft

Sony

PlayStation 5 vil ikke tilby bakoverkompatibilitet for spill fra PlayStation, PlayStation 2 eller PlayStation 3. Det ifølge spillutvikler Ubisoft.

Nyheten kommer fra Ubisofts nettside for brukerstøtte, i et blogginnlegg som siden har blitt endret. Der forklarte utvikleren at PlayStation 4-titler er de eneste eldre spillene som vil fungere på Sonys neste stuekonsoll.

PlayStation-makeren har tidligere bekreftet at PlayStation 4-spill vil fungere på PlayStation 5. Vi har imidlertid ikke hørt noe om muligheten for å spille enda eldre PlayStation-titler på den kommende maskinen, men basert på dette nye utsagnet ser det usannsynlig ut.

Som nevnt har Ubisoft riktignok endret på innlegget sitt, og informasjon om bakoverompatibilitet er nå fjernet helt. Endringen kan komme av at Sony ikke var klar for å gå ut med informasjonen, eller fordi utsagnet var misvisende på en eller annen måte.

Uansett må vi nok vente til Sony offisielt tar bladet fra munnen før vi får vite noe med sikkerhet. PlayStation 5 skal etter planen lanseres mot slutten av året, men med bare fire måneder igjen til nyttår vet vi enda ikke noe om ting som slippdato eller pris.

LES OGSÅ: Hva er det Microsoft og Sony holder på med?

Siste fra forsiden