PlayStation 5

PlayStation 5 bytter om X- og O-knappene i Japan

Sony innfører samme opplegg for «velg» og «avbryt» i hele verden.

Sony

De første PlayStation 5-konsollene har funnet veien ut i det fri, i forbindelse med et sniktittprogram for japanske medier. I den forbindelse har det kommet frem at Sony standardiserer konsollens knappekonfigurasjoner over hele verden – som i Japan betyr at X- og O-knappene byttes om.

Lang tradisjon

Mens vi i vesten er vant med X-knappen for å velge og O-knappen for å avbryte, har det stort sett alltid vært motsatt i PlayStations hjemland. Der er nemlig O et vanlig symbol på bekreftelse eller «riktig», noe du kanskje har opplevd om du spiller importerte spill eller eldre japanske titler.

Som spillblekka Famitsu fant ut i sin test av PlayStation 5, har Sony imidlertid bestemt seg for å kutte den langvarige tradisjonen. Heretter får knappene samme funksjon uansett hvor i verden du spiller.

Endringen skaper kanskje en litt enklere hverdag for utviklere, ettersom de slipper å sette opp to ulike knappekonfigurasjoner for spillene sine. For forbrukere ligger det riktignok an til å bli en langt større tilvenningssak, men hvorvidt det blir noe utbredt problem for japanske spillfans gjenstår å se.

PlayStation 5 lanseres 19. november her i Norge, med én variant med diskdrev og én uten. Pågangen for å sikre seg den kommende maskinen har vært stor, og enkelte som forhåndsbestilte i april har fått beskjed at de ikke får sin PlayStation 5 før godt inn i 2021.

LES OGSÅ: Butikkene setter egne PlayStation 5-priser – blir dyrere enn Xbox Series X »

Siste fra forsiden