PlayStation 5

PlayStation 5 har solgt 7,8 millioner eksemplarer

Sony

PlayStation 5 selger fortsatt som varmt hvetebrød, til tross for at etterspørselen er langt større enn hva som er tilgjengelig. I perioden 1. januar - 31. mars ble ytterligere 3,3 millioner konsoller solgt, opplyste Sony i sin nyeste kvartalsrapport (via Gamesindustry.biz).

Sammen med de 4,5 millionene som ble revet vekk fra butikkhyllene i fjor er totalen oppe i 7,8 millioner. Til sammenligning nådde PlayStation 4 «bare» 7,6 millioner i samme periode, så lillebror gjør det altså hakket bedre.

LES OGSÅ: PlayStation 5 har solgt raskere enn noen annen konsoll i USA »

For året som kommer regner Sony med en økning i salget av konsoller. Det regner da tilsynelatende med å kunne levere flere PlayStation 5-maskiner enn det som har vært mulig til nå, men selskapet har tidligere uttalt at den høye etterspørselen er forventet å vare i hvert fall ut 2021.

Sterke resultater

I tillegg til maskinvaresuksess melder Sony også om sterke resultater for spillsalg. I løpet av de siste regnskapsåret – 1. april 2020 til 31. mars 2021 – kjøpte spillere svimlende 338,9 millioner spill til PlayStation 4 og PlayStation 5. Av disse var 65% digitale versjoner – en oppgang fra 53% året før.

Tallene for PlayStation Plus peker også oppover. Per 31. mars 2021 hadde abonnementstjenesten 47,6 millioner medlemmer – en oppgang på rundt seks millioner for et år siden.

Månedlige aktive PlayStation Network-brukere har riktignok gått ned et hakk, fra 114 millioner til 109 millioner.

Nordmenn må vente enda lenger på PlayStation 5.
Komplett har satt ny foreløpig dato til 31. desember »

Siste fra forsiden