PlayStation 5

PlayStation 5 har solgt raskere enn noen annen konsoll i USA

Sony-konsollen setter rekorder selv om den fortsatt er vanskelig å få tak i.

Audun Rodem/Gamer.no

PlayStation 5 har satt ny rekord som den raskest solgte konsollen i USAs historie. Det melder analysebyrået NPD Group.

PlayStation 5.
Sony

Det var NPD-topp Mat Piscatella som nylig la fem statistikken via Twitter. Ingen offisielle tall ble avslørt, men ifølge Piscatella har PlayStation 5 altså solgt flere enheter og tjent inn flere dollar i løpet av sine første fem måneder enn noen annen konsoll har klart tidligere i USA.

I februar avslørte Sony at 4,5 millioner konsoller ble solgt mellom lansering i november og 31. desember. Den gang antok selskapet (via Nikkei Asia) at det ville selge mer enn 14,8 millioner PlayStation 5-enheter i løpet av det påfølgende regnskapsåret – som i så fall vil overgå antallet PlayStation 3-konsoller som ble solgt i samme periode.

Salgsrekorden er desto mer imponerende med tanke på hvor vanskelig det er å få tak i en PlayStation 5. Helt siden lansering har det nærmest vært klin umulig å sikre seg et eksemplar, og Sony forventer at den høye etterspørselen vil fortsette i hvert fall ut året.

Mens PlayStation 5 fortsetter å være ettertraktet var det faktisk Nintendo Switch som gjorde det best i løpet av mars, forteller Piscatella. Gjennom årets første kvartal solgte Nintendos hybridkonsoll bedre enn PlayStation 5, mens salg av sistnevnte fikk inn mer penger.

LES OGSÅ: Grafikkortsituasjonen blir verre og verre »

Siste fra forsiden