PlayStation 5 - vifte

PlayStation 5-viften kan oppdateres og optimaliseres for fremtidige spill

Sony har planen klar for når spill begynner å kreve mer av konsollen.

Sony

Kjøleviften i PlayStation 5 kan justeres via systemoppdateringer for konsollen, etter hvert som det blir nødvendig. Det har kommet frem i et nytt intervju med sjefsingeniør Yasuhiro Ootori.

Se hvordan PlayStation 5 er skrudd sammen. (Video: Sony)

I samtaler med japanske 4Gamer.net (via The Verge) forklarte Ootori at maskinens prosessor (Accelerated Processing Unit) samler data fra viften til PlayStation 5. Denne informasjonen vil deretter brukes til å endre på styring av viften, som kan bli nødvendig etter hvert som spill krever mer av maskinen.

– Ulike spill vil bli lansert i fremtiden, og data fra prosessorens oppførsel for hvert av spillene vil samles inn. Vi har en plan for å optimalisere viftestyringen basert på denne dataen, sa Ootori.

Tidligere denne måneden viste Ootori frem hvordan PlayStation 5 ser ut på innsiden. Der fikk vi blant annet se viften på nært hold, som måler 120 millimeter i diameter og trekker inn luft fra begge sider av konsollen.

Nettopp viften vil nok få mye oppmerksomhet i tiden etter lansering av den nye konsollen, ettersom viftebråk har vært et utbredt problem for PlayStation 4. Varmeavledningsløsningen til PlayStation 5 skal tilsynelatende hjelpe på nettopp dette, og med nevnte oppdateringer for viften kan Sony altså gjøre ytterligere endringer etter hvert.

PlayStation 5 lanseres 19. november her i Norge.

LES OGSÅ: Slik blir PlayStation 5-menyene »
LES OGSÅ: Sony forventer at PlayStation 5 vil selge raskere enn PlayStation 4 »

Siste fra forsiden