PlayStation 5

Sony forventer at PlayStation 5 vil selge raskere enn PlayStation 4

Minst syv millioner innen april.

I forkant av PlayStation 5-lanseringen sitter Sony med store forhåpninger til sin kommende maskin. Selskapet tror nemlig på salgstall som vil overgå PlayStation 4 – verdens nest mest solgte stuekonsoll.

PlayStation 5 kommer i to utgaver – én med diskdrev og en heldigital utgave uten.
Sony

Anslaget kommer fra PlayStation-sjef Jim Ryan, i et intervju med det koreanske nettstedet N Sports. Mer spesifikt dreier utsagnet seg om tall fra konsollens første regnskapsår – altså fra lansering og ut mars året etter – som for PlayStation 4 var syv millioner eksemplarer solgt.

– Vi tror PlayStation 5 vil selge bedre i løpet av sitt første regnskapsår enn hva vi solgte i det første regnskapsåret etter PlayStation 4-lanseringen, sa Ryan.

Utsagnet følger flere runder med spekulasjon om hvor mange konsoller Sony vil være i stand til å levere i inneværende finansår – med anslag på rundt 11 til 15 millioner eksemplarer. Ut ifra hva Ryan sier er det imidlertid klart at i hvert fall syv millioner konsoller vil sendes ut til butikkene innen april 2021.

Kampen om å sikre seg PlayStation 5 har blitt en rotete affære, og Sony selv innrømmer at prosessen for forhåndsbestilling burde vært bedre. Enkelte som forhåndsbestilte har for eksempel fått beskjed om at de ikke får sin maskin før godt inn i neste år.

PlayStation 5 slippes 19. november i Norge, men blir tilgjengelig allerede 12. november i enkelte deler av verden.

LES OGSÅ: Rykte: PlayStation 5 lar deg bruke 664 GB av den totale lagringsplassen »

Siste fra forsiden