Sony: – Vi har ikke produksjonsproblemer med PlayStation 5
(Foto: Sony)

PlayStation 5

Sony: – Vi har ikke produksjonsproblemer med PlayStation 5

Bloombergs informasjon er feil, sier selskapet.

For kort tid siden skrev finansavisen Bloomberg en artikkel som hevdet at PlayStation 5-produksjonen hadde støtt på et skjær. Kildene hevdet at Sony har foretatt en ganske kraftig nedjustering av det planlagte produksjonstallet for PlayStation 5 i inneværende finansår, som varer frem til mars neste år.

Selskapet skulle ha jekket prognosene ned fra 15 millioner enheter ned til cirka 11 millioner, en reduksjon på cirka 26 prosent.

– Det er feil

Nå bestrider Sony artikkelen. I en uttalelse til GamesIndustry.biz forteller selskapet av Bloomberg sitter på feil info.

– Selv om vi ikke slipper detaljer om produksjonen, kan vi si at informasjonen som Bloomberg har lagt frem er feil. Vi har ikke endret produksjønsåntallet for PlayStation 5 siden vi begynte å masseprodusere, sier Sony til nettstedet.

Bloomberg hevdet at  Sony hadde problemer med produksjonen av den skreddersydde systembrikken til konsollen. De skulle ha slitt med å få masseproduksjonen av brikken opp på et stabilt nivå, ifølge Bloomberg. 

  Foto: Sony

Sony var riktignok enda mer konservative tidligere i år. I april fortalte Bloomberg-kilder at selskapet kun planla å ha mellom fem og seks millioner enheter på markedet innen utgangen av finansåret. 

I juli kom det så frem Sony hadde doblet det planlagte produksjonstallet til ti millioner eksemplarer. 

Les også: Sony vil slippe flere av sine egne PlayStation-spill til PC »

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen