PlayStation 5

Rykte: – Sony dobler PlayStation 5-produksjonen

Prøver å møte økt etterspørsel.

Sony

Tidligere i år meldte vi at Sony planla å produsere mellom fem og seks millioner PlayStation 5-maskiner innen utgangen av mars 2021. I løpet av de siste månedene har det tallet riktignok steget drastisk, ifølge en rapport fra Bloomberg.

PlayStation 5 skal etter planen slippes mot slutten av 2020.
Sony

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller til nettstedet at målet nå er å produsere ti millioner PlayStation 5-maskiner før utgangen av 2020. Masseproduksjon skal ha begynt allerede i juni, og Sony håper å ha fem millioner eksemplarer klare innen oktober, mens ytterligere fem millioner skal bygges i perioden oktober - desember.

Produksjon av DualSense-kontrolleren skal også ha blitt trappet opp, som følge av en etterspørsel som tilsynelatende har vokst langt høyere enn forventet.

Ifølge Bloomberg kan Sony imidlertid få problemer med logistikk, ettersom store deler av PlayStation 5-beholdningen produseres i Kina. Med covid-19-relaterte restriksjoner tar det enda lengre tid enn normalt å sende maskinene til vesten – noe Nintendo fikk oppleve nylig da selskapet gikk tom for Switch-konsoller.

Sony selv har så langt ikke kommentert saken i noen offisiell kapasitet. Selskapet har heller ikke gått ut med en lanseringsdato for PlayStation 5, men etter planen blir det en gang mot slutten av året.

Slik ser PlayStation 5 ut.
Kommer i to versjoner: en med diskdrev, og en uten »

Siste fra forsiden