PlayStation med verdensnyhet på tirsdag

Klokken 11 i dag kom en hemmelig agent i storstilt Men in Black-stil til redaksjonen i Gamer.no. Hans oppdrag var å levere en invitasjon til en verdenslansering i regi av Sony, på tirsdag. Mer får vi ikke vite.

Invitasjonen inneholder kun tid og sted, samt informasjon om at lanseringen skjer på samme tid i hele verden. Presis klokken 08.00 i Oslo, klokken 02.00 i New York, klokken 07.00 i London og klokken 16.00 i Tokyo, skal ett eller annet presenteres for spillpressen, men vi aner ikke hva det er.

- Sover du lenge på tirsdag går du glipp av en verdensnyhet. Vil du være en av de få utvalgte som får se, ta, føle og lytte til en verdensnyhet, må du være på plass, står det skrevet i invitasjonen, levert i en svart konvolutt, merket "top secret". Og dermed er spekulasjonene i gang. Hele showet skal tilsynelatende styres fra Japan og Tokyo, hvor Sony Computer Entertainments president Ken Kutaragi skal på scenen nøyaktig klokken 16.00 lokal tid på tirsdag.

Så hva er det de skal vise frem? PlayStation 3? PlayStation Portable? Eller kanskje PStwo – en forminsket versjon av PlayStation 2, for å feire 4-års jubileet til PlayStation 2 den 26. oktober. Vi har imidlertid grunn til å tro at dette ikke dreier seg om PlayStation 3, da maskinen ikke er ferdigstilt for fremvisning enda. Dessuten har de tidligere gått ut med at de sannsyligvis vil presentere PS3 på E3 2005. Sony planlegger å fortelle mer om neste-generasjon konsoll, PSP og planene fremover, på Tokyo Game Show – som går av stabelen 24. til 26. september.

PlayStation Portable (PSP) er ingen verdensnyhet, så det er forsåvidt grunn til å utelukke det også. Da står vi kun igjen med PStwo, som vil bli 30% mindre enn PlayStation 2. Sony valgte å holde tilbake PlayStation 1-konsoller før lanseringen av PlayStation 2, og det virker som om det samme er i ferd med å skje med PlayStation 2 nå, i forkant av lanseringen av PStwo.

Men dette er intet annet enn spekulasjoner. Kanskje er det noe helt annet, og noe flunkende nytt de skal vise frem? Svaret på hva som skjer får vi på tirsdag klokken 08.00. Vi kommer naturligvis til å bruke minst tre vekkerklokker tirsdag morgen.

Siste fra forsiden