PlayStation-mobilen avslørt

Sony Ericsson tar en N-Gage, og lanserer Xperia Play.

Sony er ikke spesielt gode til å holde på hemmeligheter om dagen. Det er ventet at PSP2 avdukes på en pressekonferanse i Tokyo senere i dag, og i går kveld kunne Engadget presentere spilltelefonen Xperia Play.

Nettstedet har bilder fra absolutt alle mulige vinkler, så det er liten tvil om at disse er autentiske. De har også lagt ut en video på Youtube (se videovindu nederst i denne saken).

Slik ser telefonen ut. (Foto: Engadget)

Likheten med PSP Go er slående, noe Engadget også har notert seg.

– Xperia Play er komfortabel å holde, den føles også mer solid enn PSP Go – selv om den fremstår som mindre balansert enn den bunntunge Go, skrives det i saken.

Et stort bildegalleri viser deg alt du trenger å vite om utseende, på en telefon som er ørlite større enn en iPhone 4 når den er sammenklappet.

Xperia Play er ennå ikke formelt annonsert av Sony Ericsson, det forventes at de vil gjøre det på Mobile World Congress i Barcelona neste måned.

Så blir det spennende å se hvor mye man har lært av Nokias N-Gage, som kom på markedet første gang i 2003. Telefonkonsollen ble aldri en suksess, og konseptet endte opp som en digital nedlastingstjeneste for et bredt utvalg av Nokia-telefoner i 2008.

NB. Noe som heter PlayStation Suite ble for øvrig også annonsert i dag. I praksis betyr det at PlayStation vil levere spill til telefoner og nettbrett med Android-støtte, blant annet fra PSOne-generasjonen.

Presentasjon av telefonen.

Siste fra forsiden