PS VR2 - dato og pris

PlayStation VR2 slippes 22. februar – koster betydelig mer enn forgjengeren

Sonys nye VR-headsett har fått pris og dato.

PS VR2.
Sony

Sony planlegger å slippe PlayStation VR2 22. februar 2023. Det melder selskapet selv i en pressemelding onsdag ettermiddag.

En egen Horizon: Call of the Mountain-bundle kommer på lanseringsdagen. Den kommer antageligvis til å koste mellom 500 og 800 kroner mer enn grunnsetter.
Sony

Prisen vil ligge på rundt 599,99 euro, noe som antageligvis vil gjøre at den koster et sted mellom 6500 og 7500 kroner i Norge. En konkret norsk pris blir neppe tilgjengelig før slipp, siden Sony historisk lar norske forhandlere sette egen pris på produktene.

Til sammenligning kostet PlayStation VR rundt 4790 kroner da det ble sluppet til PlayStation 4 i 2016.

VR-headsettet kommer med et sett Sense-kontrollere og høretelefoner, men det vil også bli mulig å kjøpe en ladestasjon for Sense-kontrollere separat.

Dersom du vil ha varsel om når PlayStation VR2 får norsk pris, kan du abonnere på prisvarsel via vår samarbeidspartner Prisguiden.no.

Merkbar oppdatering

PS VR2 er et betydelig steg opp sammenlignet med forgjengeren. Med OLED-skjerm, støtte for 4K HDR, opp til 120 bilder i sekundet, og en synsvinkel på 110 grader er brillene på papiret allerede langt foran Sonys forrige VR-produkt.

PlayStation VR2.
Sony

I fronten er det plassert fire kampera som sporer bevegelsene dine, og de nye Sense-kontrollerne har adaptive triggere i likhet med konsollbror DualSense. De skal også klare å plukke opp fingerberøringer.

Et aber er at headsettet ikke er kompatibelt med spill til det forrige PlayStation VR-headsettet. Grunnen skal være at selskapet ønsker å fokusere på fremtiden i stedet for å se seg bakover.

Spesifikasjonene til headsettet:

Skjermtype​

OLED
Oppløsning2000 x 2040 per øye
Oppdateringsfrekvens 90Hz, 120Hz
Linseseparasjon Justerbar
Synsbredde Om lag 110 grader
Sensorser

・Bevegelsessensor: Six-axis-system med tre-aksers gyroskop og tre-aksers akselerometer

・Nærhetssensor (IR)

Kamera​

・4 kamera for headsetet og bevegelsessporing​

・IR-kamera sporing av øynene

FeedbackVibrering i headsettet
Tilkobling til PS5 USBType-C

Lyd

・Input: Innebygget mikrofon

・Output: Stereo-headsett-jack

Ved lansering skal 20 spill være klare. I dag annonserte Sony at 11 nye spill skal være tilgjengelige til headsettet på lanseringsdagen:

 • The Dark Pictures: Switchback VR
 • Cities VR Enhanced
 • Crossfire: Sierra Squad
 • The Light Brigade
 • Cosmonious High
 • Hello Neighbor Search & Rescue
 • Jurassic World Aftermath Collection
 • Pistol Whip VR
 • Zenith: The Last City
 • After the Fall
 • Tentacular

Artikkelen oppdateres.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden