Pokémon GO-spillere får snart kjempe mot hverandre

Niantic introduserer tre ligaer til spillet.

Niantic Labs

Like før helgen begynte Pokémon GO-utvikler Niantic Labs å slippe en serie med hint på spillets offisielle Twitter-konto. Spillere greide raskt å gjette seg frem til at det var snakk om spiller-mot-spiller-kamper, som har vært ryktet å ankomme mobilspillet helt siden lanseringen i 2016.

Slik blir de ulike Trainer Battle-ligaene i Pokémon GO.
Niantic Labs

Da katta var ute av sekken, kunne Niantic avsløre at Pokémon-kamper mellom trenere kommer «snart». En offisiell dato ble ikke kunngjort, men utvikleren delte flere detaljer om den planlagte oppdateringen.

Tre ligaer

Som forventet vil Trainer Battles la spillere kjempe mot hverandre, men ifølge utvikleren handler det ikke bare om hvem som har de sterkeste monstrene. Pokémon GO får tre forskjellige ligaer, med ulike begrensninger for CP – eller Combat Points.

I Great League kan man kun bruke Pokémon med maks 1 500 Combat Points. I Ultra League ligger den øvre grensen på 2 500 Combat Points. Master League er den øverste ligaen, der det ikke er noen begrensninger for Combat Points.

– Mens Pokémon med høy CP kan gi en stor fordel i Master League-kamper, må trenere tenke mer strategisk når de kjemper i Great- og Ultra-ligaene, som har bestemte begrensninger for CP. Da vi designet Trainer Battles ønsket vi å skape en opplevelse som alle kan nyte og sørge for at ulike typer Pokémon kan få vise sine styrker, forklarer Niantic.

Ivrige trenere kan begynne å forberede seg til kamp nå, ved å sette sammen lag for hver av de tre ligaene. Flere detaljer om kampsystemet og når det ankommer spillet vil deles etter hvert.

Niantic jobber også med et Harry Potter-spill.
Wizards Unite virker tydelig inspirert av Pokémon GO »

Siste fra forsiden