Pokémon Red, Blue og Yellow på vei til 3DS Virtual Console

Nintendo tar oss med tilbake til der det hele begynte.

Nintendo

Pokémon-nostalgikere fikk virkelig noe å glede seg over under torsdagens Nintendo Direct-presentasjon. Selskapet annonserte nemlig at seriens førstegenerasjonsspill – Pokémon Red, Blue og Yellow – blir tilgjengelige på Nintendo 3DS Virtual Console 27. februar neste år.

Nintendo vet hvor godt likt disse spillene er, og de lover derfor en spillopplevelse som er så godt som identisk til den vi fikk i originalspillene:

– For å la dere gjenoppleve minnene deres prøvde vi å beholde de originale funksjonene til den grad det var mulig, forteller Ed Valiente fra Nintendo of Europe.

Er du klar for et gjensyn med disse klassikerne?

En funksjon som blir ny for Virtual Console-versjonene er trådløs kamp og bytting mellom spillere, da Nintendo 3DS naturligvis ikke har støtte for de gamle linkkablene vi brukte da vi var unge.

Tilbakeblikk

Det er nesten 20 år siden de første Pokémon-spillene ble lansert på Nintendo Game Boy og trollbandt 90-tallsbarn omtrent som Rottefangeren fra Hameln gjorde i sin tid. Vår egen Jens Erik Vaaler ble selv hektet på spillene i elleveårsalderen, og for ikke lenge siden tok han et tilbakeblikk på Pokémon Red og Blue:

– I likhet med veldig mange på min alder var Pokémon-spillene mitt første møte med japanske rollespill. Selve mekanikkene og systemene var nok en smule forenklet i sammenligning med storhetstitlene innenfor sjangeren, men som introduksjon finnes det nok ikke bedre spill. De fleste med litt sære interesser har et såkalt «gateway drug», det som i sin tid vekket interessen deres og la grunnlaget for årevis med nerding. For meg var Pokémon Red definitivt dette, mimret Vaaler.

En spiller gjenskaper hele Pokémon Red i Minecraft.
Se bilder fra det ambisiøse prosjektet her »

Siste fra forsiden