En spiller gjenskaper hele Pokémon Red i Minecraft

Og han har kommet langt allerede.

Magib1

Nå kan vi legge til nok et ambisiøst bidrag på listen over gjenstander som spillere forsøker å gjenskape i Minecraft. Reddit-brukeren «Magib1» har i den siste tiden lagt ut skjermbilder og statusoppdateringer om et prosjekt der han vil gjenskape Game Boy-spillet Pokémon Red i klossespillet.

Som du kan se av skjermbildene og snuttene har han kommet ganske langt allerede.

– Dette skal være en sann portering av spillet, og ikke en adapsjon. Det designes til å bli spilt på en 10x9-blokkers representasjon av en Game Boy Color-skjerm. Jeg planlegger å slippe kartet når det er spillbart, men det er fremdeles en stund til, skriver han om prosjektet på Reddit.

Han ser for seg at det vil ta noen måneder til før kjernemekanikken i Pokémon Red er på plass, men det han har å vise til allerede nå vitner om at det ikke er umulig i hvert fall.

Pokédex er på plass.

For øyeblikket har Magib1 greid å skape et kart som man kan gå rundt på, men mye arbeid gjenstår for å få spillet til å være en tro kopi av Game Boy-spillet. Akkurat nå jobber han med å implementere en fullverdig Pokédex-database, nettopp slik den fremstår i spillet.

Kompleks portering

For å få til alt dette har Magib1 laget kartet fra spillet i en fysisk form i grupperinger av blokker der hver blokk korresponderer med en tekstur. Når spilleren klikker på Game Boy-en, flytter et rustningstativ seg, og kloner neste rad med teksturer bak skjermen man ser. Deretter henter andre rustningestativ informasjon om hvilken blokktype det gjelder, og setter den på hodet sitt.

Teksturkartet.

– For å lagre lett tilgjengelig informasjon lager jeg også en slags fysisk databaser under blokkekartet. For eksempel representerer det første laget under kartet om blokken kan gåes på av Pokémon-treneren eller ikke (grønn ull = ja, rød ull = nei). Separate lag av denne typen med binær informasjon kan lages for dørpassasjer, vanngrafikk man kan surfe på, skilt med mer. Dette reduserer antallet «command blocks» som trengs, siden etterslep er et stort problemområde for kartet, skriver han.

Minecraft har for lengst etablert seg som et av de største fenomenene innenfor spill. Siden lanseringen i 2011 har over 70 millioner kopier av spillet blitt solgt, noe som plasserer det på tredjeplass på listen over de mest solgte spillene noensinne.

En annen kreativ sjel trengte en ny PC å spille Minecraft på.
Derfor bygget han et redstone-kabinett »

Siste fra forsiden