Popcap melker juvelkua

Bejeweled 3 er underveis, men lite er nytt under solen.

Det populære tre på rad-puslespillet Bejeweled har blitt kopiert et utall ganger. Siden lanseringen i 2000 har det vanedannende spillet solgt mer enn 50 millioner eksemplarer, og nå kloner Popcap seg selv på ny.

Nylig ble det kunngjort at Bejeweled 3 kommer til PC 7. desember; akkurat tidsnok til å hindre tusenvis av husmødre i å fokusere på julerengjøringa.

Det er ikke så mye nytt i seriens tredje spill, greia er stadig å flytte brikker for å danne tre (eller flere) like på rad. Noen endringer er det likevel, blant annet en modus bestående av 40 oppdrag. Disse inkluderer 11 minispill som blander elementer fra Bejeweled med andre klassiske spillmekanikker.

Spillet inneholder også oppdaterte utgaver av fire spillmoduser fra Bejeweled 2, som ble gitt ut i 2004. I tillegg er grafikken og musikken i Bejeweled 3 fornyet, men det skulle nesten bare mangle.

Popcap er er lite villige til å endre spillets kjerne, men det lettfattelige konseptet har tydeligvis fenget mange. Det gjenstår å se om begeistringen fortsatt vedvarer på tredje runden, og om Bejeweled 3 kan vise til noe mer enn det utallige kloner allerede har gjort før dem.

Bejeweled 3 blir tilgjengelig via digitale distributører og popcap.com, og vil koste rundt 120 kroner.

(Kilde: Gamespot)

Siste fra forsiden