Populære FTL får oppgradering

FTL: Advanced Edition kommer neste år, sammen med iPad-versjon.

Subset Games

FTL: Faster Than Light er et spill der du leder et mannskap på et romskip gjennom dataskapte romsektorer fulle av farer. Du jages hele tiden av en fiendtlig armada, og må vurdere om du skal bruke tid på å lete etter nytt utstyr og andre ting som kommer godt med når utfordringene blir vanskeligere, eller øke forspranget til forfølgerne.

Bilde fra originalversjonen.

Forbedret utgave i 2014

Nå har utviklerne annonsert FTL: Advanced Edition. Denne nye versjonen av spillet blir distribuert i en gratis oppdatering til alle som har kjøpt det allerede, og inkluderer en rekke nyheter.

En av de mest overraskende er at spillet nå får skribenthjelp av ingen ringere enn Chris Avellone, som er mest kjent for sitt arbeid på Planescape: Torment. Han og skribent Tom Jubert lager en ny sektor for spillet, og massevis av tilfeldige hendelser som du må forholde deg til underveis.

Ellers loves vi et system som lar deg ta kontroll over invasjonsstyrkene, muligheten til å hacke fiendens systemer, tilgang på nye våpen med unike effekter og generelt mer av alt det andre.

Om du frykter at utviklerne nå ødelegger den elegante balansen fra originalspillet trenger du ikke være redd. Hvis det skulle vise seg at du liker originalen bedre kan du skru av alt det nye innholdet i spillets innstillinger.

Slik blir FTL på iPad.

Kommer til iPad

Skaperne av FTL har også annonsert at spillet tar turen til iPad. Den håndholdte versjonen vil inkludere alt innholdet fra FTL: Advanced Edition, men grensesnittet skal være redesignet for å fungere optimalt på trykkfølsome skjermer.

Utviklerne håper at iPad-versjonen bare er starten, og at spillet også vil finne veien til Android og andre systemer senere. Men siden de fortsatt kun er to mennesker vil de fokusere på én ting av gangen, og det ble altså iPad. De vil imidlertid ikke love noe før de vet sikkert hva som skjer videre.

Det de kan avkrefte er imidlertid at spillet kommer til ordinære, mobile plattformer. Utviklerne har testet litt og kommet frem til at det blir umulig å oppnå det de ønsker med den begrensede skjermstørrelsen på vanlige smarttelefoner.

Både iPad-versjonen og den nye PC-utgaven skal etter planen lanseres tidlig neste år.

Les også: Anmeldelse av FTL: Faster Than Light
Les også: Kjemp mot kannibaler og galskap i Sunless Sea

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden