Kjemp mot kannibaler og galskap i Sunless Sea

Utforsk et uhyggelig, underjordisk hav fullt av farer.

I Sunless Sea spiller du kapteinen på et dampskip, og må utforske et stort, underjordisk hav sammen med mannskapet ditt. I de enorme, bekmørke hulene møter du alt fra pirater til mystiske monstre fra tidenes morgen, men også skatter og handelsmuligheter. Holder du deg i utforskede områder og langs fastsatte handelsruter er sjansene større for å overleve, men om du har ambisjoner må du ut i det uutforskede mørket.

Sunless Sea skal være inspirert av populære indie-spill som FTL og Strange Adventures in Infinite Space, samt klassikere som Sid Meier's Pirates og Elite. Deler av spillmiljøet vil være det samme hver gang du spiller, men resten vil skapes på nytt og by på unike eventyr. Når døden endelig kommer, enten fordi du blir drept av en blekksprut fra en annen dimensjon eller spist opp av ditt eget mannskap, går eiendelene dine i arv til en ny figur som du kan fortsette spillet med.

Mørket er både en alliert og en fiende

Siden spillet foregår i en verden uten lys, må du selv lyse opp omgivelsene dine om du skal se noe. Men jo mer lys du skrur på, jo raskere går drivstoffet ditt og jo lettere er det for uhumskhetene som lurer i mørket å oppdage deg. Og hvis du for eksempel vil drive med piratvirksomhet kan mørket være din viktigste allierte.

En farlig verden.

Sunless Sea er satt til samme univers som det kritikerroste nettspillet Fallen London, og bruker også historiefortellingssystemet Story Nexus fra samme spill. Men i motsetning til utviklernes tidligere spill er dette en tradisjonell, enspillerfokusert affære som skal distribueres DRM-fritt og spilles «offline». Det kommer til Windows og Mac OS X, og skal etter planen lanseres i mai.

For å få budsjett til å fullføre Sunless Sea har utviklerne satt i gang en folkefinansieringskampanje på nettstedet Kickstarter. På cirka ett døgn har de samlet inn over en tredjedel av totalbudsjettet på nesten 570 000 kroner, noe som tyder på at de ikke vil ha problemer med å nå målet sitt.

Du kan se Kickstarter-videoen under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av FTL – Faster Than Light
Les også: Utforsk endeløse grotter i Dungeon of the Endless

Siste fra forsiden