Spill deg til millionlønn!

Populært blant damene

En ny studie viser at aktiv spilling kan gi deg øye-til hånd-koordinasjon som en kirurg.

Det forskes mye rundt de positive effektene av aktiv TV-spilling, og ifølge den britiske nettavisen Metro kan dedikerte spillere potensielt oppnå samme nivå av øye-til hånd-koordinasjon som en vaskeekte kirurg. Det er litt av et skussmål!

Kanskje er EAs kommende storspill Medal of Honor snarveien til den lukrative kirurgjobben?

Undersøkelsen ble foretatt av York University i Ontario, Canada, og skal ha benyttet en rekke sofistikerte metoder for å bevise at spillere rett og slett bruker hjernen annerledes. Det bør nevnes at disse kvalifikasjonene hovedsakelig dreier rundt kikkhullsoperasjoner, hvor man styrer en robotarm via en TV-skjerm.

Årsaken til at vante spillere utførte en rekke kompliserte finmotoriske oppgaver, slik som å håndtere en joystick presist, skal visstnok være at de har lært seg å bruke en annen del av hjernebarken, kalt «prefrontal cortex», der mannen i gata visstnok "kun" bruker «parietal cortex».

Dermed kan det være en anelse enklere å forklare for mor hvorfor en sekstimersøkt med World of Warcraft utelukkende er et fornuftig gjøremål på en ukedag. Dette er også et viktig gjennombrudd for behandling av pasienter med Alzheimer syndrom, ettersom de typisk trenger å trene opp finmotorikken sin.

Toppbildet er tatt av brukeren Cruicially fra Flickr, og benyttes i henhold til bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden