Problematisk PS3-lansering i november?

Europeere som er skuffet over PS3-utsettelsen kan trøste seg med at det ikke blir direkte lett å skaffe seg PS3 i Nord-Amerika og Japan heller.

Det er alltid surt å måtte vente ekstra på noe man gleder seg til, spesielt når andre ikke må det. Tanken på forumer fulle av "omg! I just bought a PS3!"-poster fra amerikanske og kanadiske spillere sender allerede nå frysninger nedover nakkene til spilleglade europeere, men nå kan vi i alle fall trøste oss med at det kommer til å bli vanskelig for amerikanere å japanere å skaffe seg PS3 på lanseringsdatoen.

Sony har nemlig innrømmet at de ikke klarer å skaffe til veie mer enn cirka 500000 konsoller ved lansering. Av disse, vil 400000 gå til Nord-Amerika, mens Japan får de resterende 100000. Det lave antallet konsoller skal være et resultat av problemer med tilførselen av blå laserdioder (blu-ray).

Når vi ser disse lave tallene, blir den europeiske utsettelsen mer forståelig - en europeisk lansering i november med maksimalt 200000 konsoller (om vi hadde fått halvparten av konsollene ment for Amerika) hadde blitt en prøvelse for både Sony og potensielle kjøpere. Da Microsoft lanserte Xbox 360 hadde de 300000 konsoller for Europa, og som alle som prøvde å skaffe seg en 360 i november i fjor vet, var det en til tider frustrerende affære.

I løpet av året håper Sony å få ut omtrent to millioner konsoller i Nord-Amerika og Japan, og om de klarer dette blir situasjonen raskt bedre for spilltørste amerikanere og japanere. Microsoft klarte kun å sende ut cirka 600000 360-konsoller på det amerikanske markedet i hele 2005, mens Sony håper å klare det dobbelte med PS3 i år.

Siste fra forsiden