Intervju

League of Legends Worlds 2019

Proffene om VM-finalen i League of Legends

– Jeg er sikker på at G2 vinner!

Fra venstre: Jones «Memento» Elmagerchi, Yasin «Nisqy» Dincer, Kasper «Kobbe» Kobberup.
Michael Konkol/Riot Games/Gamer.no

PARIS (Gamer.no): Søndag skal det hele avgjøres i Paris. G2 Esports møter FunPlus Phoenix i League of Legends World Championship – det årlige verdensmesterskapet.

I den anledning har vi snakket med tre av verdens beste spillere om hva de forventet, hvem de håper vinner og hvilken spiller som har imponert dem aller mest under turneringen.

Yasin «Nisqy» Dincer (Cloud9)

Yasin «Nisqy» Dincer og det Nord-Amerikanske laget Cloud9 var blant dem som deltok i Worlds, men kom seg ikke ut av gruppespillet. Den belgiske 20-åringen har tidligere spilt i Europa under Splyce, men valgte å gå over til Cloud9 i fjor.

Michal Konkol

– Forventet du å se G2 Esports mot Funplus Phoenix i finalen?

– Jeg forventet å se G2 i finalen siden de vant MSI og har et veldig høyt individuelt nivå på spillerne sine, men jeg forventet ikke at de skulle slå SK Telecom T1 3-1. SKT har Faker og Faker pleier vanligvis å finne en måte å vinne på. FunPlus Phoenix forventet jeg virkelig ikke å se i finalen etter at de ble trukket opp mot Invictus Gaming, men DoinB og Tian har virkelig tatt i et tak for laget og det har brakt dem til finalen.

– Hvem heier du på - og hva skal til for at de vinner finalen?

– Jeg heier på G2 siden de er fra Europa, men jeg tror også G2 burde vinne finalen fordi de har bedre individuelle spillere, utenom Jungle og Mid kanskje? FunPlus Phoenix elsker å slåss sammen som fem, mens G2 vanligvis spiller veldig smart og tar ikke risikable slåsskamper slik som andre lag gjorde mot Funplus. Om Caps legger press på eller går likt med DoinB og følger etter hans roams tror jeg ikke Funplus har en sjanse.

– Hvilken spiller har imponert deg mest i årets Worlds?

– Doinb. Han spiller så mange forskjellige figurer, men i den samme stilen (push, roam, få slåsskamper til å skje) som er helt utrolig. Måten han tar timing på motstandernes Summoner Spells er også veldig nyttig for laget hans!

LES OGSÅ: Nordmann kom til kvartfinalen: – Det føles litt spesielt

Jones «Memento»Elmarghichi (Schalke 04)

Svenske Jones «Memento» Elmagerchi spiller for tiden Jungle for Schalke 04, men har tidligere vært i både ROCCAT og Giants. Nordmenn husker ham kanskje fra Enigma eSports, hvor danske Rasmus «Caps» Winther spilte Mid Lane og norske Nicholas «NicoThePico» Korsgård var trener.

Les også
– Han kommer til å dominere
Michal Konkol

– Forventet du å se G2 Esports mot Funplus Phoenix i finalen?

– Jeg forventet ikke at FPX skulle være i finalen, men det er fordi jeg ikke har fulgt dem i det hele tatt; de er tross alt et nytt lag. Jeg har bare fulgt med på RNG og IG, så jeg trodde iallfall de skulle komme seg til semifinalen. Men nå etter å ha sett FPX kamper så tror jeg det er klart at de er et topplag. Jeg forventet helt ærlig å se G2 eller SKT i finalen ved tanke på hvor sterke begge de lagene er - dessverre møttes de i semifinalen, men de to lagene mot hverandre hadde i min mening vært en skikkelig finale!

– Hvem heier du på - og hva skal til for at de vinner finalen?

– Jeg heier selvsagt på G2! Jeg tror ikke de bør ha noe problem mot FPX. FPX er et veldig aggressivt lag, men det er også G2, og jeg tror ikke noen klarer å matche G2 sitt aggressive lag og deres macro-spill. De har konstant utkonkurrert andre lag i macro og teamfights.

– Etter at de slo SKT ser jeg ikke hvordan SKT vil være en utfordring for dem. Man bør uansett ikke undervurdere FPX. de var vist at de har styrke i seg, spesielt gjennom deres Jungle og Mid duo, så jeg er spent på hvordan G2 tenker å håndtere Doinb og Tian. Jeg håper bare på en spennende finale, det er alt som betyr noe (og at G2 kommer seirende ut, selvsagt.)

– Hvilken spiller har imponert deg aller mest i årets Worlds?

– Jeg tror den som har imponert meg mest har vært Perkz. Han har vært ekstremt konsistent gjennom hele Worlds og vunnet så mange kamper for laget sitt. Jeg er bare så imponert over hvordan han har bytta rolle og blitt en av de beste, om ikke den beste, Marksman-spilleren i verden. Jeg syntes det er imponerende. Jeg trodde virkelig han ville ha det vanskeligere i Worlds, men han knuser det.

Kasper «Kobbe» Kobberup (Splyce)

Kasper «Kobbe» Kobberup, som spiller Bot Lane sammen med norske Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen på Splyce kom seg hele veien til kvartfinalen, men røk dessverre ut mot SK Telecom T1. Han har vært Global Elite i Counter-Strike: GO, men endte opp som proff League of Legends-spiller.

Michal Konkol

– Forventet du å se G2 Esports mot Funplus Phoenix i finalen?

– Jeg var helt sikker på at G2 skulle være i finalen og jeg er helt sikker på at de vinner hele greia. De har spilt på et helt sinnsykt nivå gjennom hele året og virker helt ustoppelige. Den andre finaleplassen virket litt mer åpen og jeg følte at mange lag kunne tatt den; men til sist så visste jeg at FunPlus Phoenix var et veldig bra lag etter å ha spilt mot dem, selv om mange avskrev dem fullstendig og sa de var svake.

– Hvem heier du på - og hva skal til for at de vinner finalen?

– Jeg heier på G2, ikke bare fordi de er fra Europa, men også fordi jeg har noen veldig gode venner på laget - og det ville vært fint å se dem vinne. Jeg tror de bare må fortsette å gjøre det de har gjort i hele år og så bør det gå greit. De har så og si hele pakken: de beste individuelle spillere i hver rolle, bra lagarbeid, de er nyskapende og alle sammen er virkelig smarte og tilpasningsdyktige i spillet.

– Hvilken spiller har imponert deg aller mest i årets Worlds?

– Det er vanskelig å velge en enkeltspiller. Jeg tror mange av de store navnene har underprestert, noe som førte til at lagene deres røk ut tidlig, slik som SK T1 Telecom og Invictus Gaming. Jeg vil sannsynligvis si at DoinB fra Funplus er den spilleren som har imponert meg mest. Jeg føer at han har prestert bra gjennom hele turneringen og vunnet mange kamper for laget sitt sammen med Tian. Jeg har sett på han gjennom proview, og det virker som om han gjør mye av jobben for laget sitt.

Finalen mellom G2 Esport og FunPlus spilles søndag 13:00:
Se kampene på Twitch-kanalen til Riot »

Siste fra forsiden