PS3 med innebygd PS2?

Rapporter fra Japan indikerer at PS3 vil komme med innebygd PS2-maskinvare, for å sikre full bakoverkompatibilitet.

I følge det japanske teknologibladet Ultra One, som britiske Computer & Video Games har tatt en titt på, vil PlayStation 3 være fullstendig bakoverkompatibel med PS2 takket være innebygd PS2-maskinvare. Denne maskinvaren skal bestå av kjernen til en PS2, og C&VG tror det betyr at PS3 vil komme med både Emotion Engine-prosessoren og Graphics Syntesiser-grafikkbrikken.

Ultra One forteller imidlertid at etter hvert som Sony klarer å utvikle en fullstendig programvarebasert PS2-emulator, vil de fjerne maskinvaren fra fremtidige PS3-modeller. Det er uklart hvor mye det vil koste Sony å inkludere PS2-maskinvare i PS3-konsollen, men om de benytter seg av denne løsningen vil prisen på konsollen utvilsomt synke når det ikke lenger er behov for maskinvare for å sikre bakoverkompatibiliteten.

C&VG forteller også at Ultra One har et intervju med Izumi Kawanishi fra Sony. Han forteller visstnok at Sony vil lansere oppgraderte versjoner av PlayStation 3 i løpet av årene som kommer. Disse vil ha større harddisker og oppgraderte nettverksfunksjoner, i følge artikkelen. Det er selvsagt uklokt å ta denne informasjonen for god fisk før Sony har kommet med offisiell informasjon om disse sakene.

Siste fra forsiden